Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" aizsargam Oskaram Bārtulim šosezon būs jāizcīna ļoti sīva cīņa par vietu sastāvā, jo komanda ievērojami papildinājusi savu aizsardzības līniju, vēsta "Philadelphia Daily News".

Starpsezonā pagājušās sezonas Stenlija kausa finālistiem "Flyers" pievienojušies tādi aizsargi kā Andrejs Mezarošs, Šons O'Donels un Mets Vokers. Pilnīgi iespējams, ka vienam aizsargam nāksies dosies uz fārmklubu, jo šobrīd pamatsastāvā ir astoņi šīs pozīcijas spēlētāji.

"Protams, šogad komandā ir vairāk aizsargu nekā pērn, tomēr neko tajā nevaru darīt. Šogad ierados agrāk nekā pagājušajā gadā un esmu cītīgi pastrādājis," citēts Bārtulis. "Man jābūt gatavam treniņnometnei."

Tikmēr "Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns apstiprinājis, ka, ja komanda vēlēsies Bārtuli nosūtīt uz fārmklubu, viņš sākotnēji uz 48 stundām būs jāieliek neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kas nozīmēs, ka viņu varēs iegūt jebkura komanda.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Bārtulis tikai desmit dienas pēc debitēšanas NHL noslēdza vienvirziena līgumu ar "Flyers" uz trijām sezonām par 1,8 miljoniem dolāru (963 000 latu).

Tomēr Stenlija kausā Bārtulis netika laukumā 16 no 23 mačiem, ieskaitot visas otrās un trešās kārtas sērijas. Latvietis spēlēja piecas spēles Stenlija kausa finālsērijā pēc tam, kad vairākas spēles nesekmīgi bija aizvadījis Lukašs Krajičeks, kurš vairāk komandā neatrodas.

"Tagad, kad esmu šeit jau spēlējis, esmu daudz pieredzējušāks. Spēlēšana Stenlija kausa finālā cēla manu pārliecību, un, ja esi pārliecināts, tad ir daudz vieglāk piedalīties treniņnometnē," uzsvēra latvietis.

"Flyers" komandas pirmssezonas treniņnometne sāksies piektdien, un sākotnēji par vietu sastāvā cīnīsies 22 aizsargi.

Kā ziņots, "Flyers" vienība aizvadītajā sezonā negaidīti iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!