Trešajā trešdaļā uz brīdi mums bija nospiedošs pārsvars - pēc zaudētās otrās Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas spēles ar Čikāgas "Blackhawks" komandu izteicās latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kurš laukumā atgriezās pēc 16 maču izlaišanas.

"'Mums bija daudz iespēju gūt vārtus, bet pretinieku vārtsargs spēlēja ļoti labi. Tas, ka mēs šodien nespējām realizēt vārtu gūšanas momentus, neko nenozīmē," uzsvēra latvietis. "Mums jāturpina spēlēt tādā pašā manierē kā līdz šim, un vārtu guvumi neizpaliks."

Kā ziņots, aizvadītajā mačā pirmdien "Flyers" izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:2, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot zaudētājos ar 0-2.

Bārtulis atzina, ka šajā spēlē viņa pārstāvētā komanda nospēlēja daudz labāk nekā sērijas pirmajā mačā, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 5:6. "Šajā spēlē pretiniekiem nedevām tik daudz brīvības un iespēju izpausties mūsu zonā, līdz ar to viņiem radās mazāk vārtu gūšanas momentu."

"Uz brīdi trešajā periodā Filadelfijas hokejistiem bija ļoti nospiedošs pārsvars, bet tas diemžēl nematerializējās vārtu guvumā. Hokejs ir un paliek hokejs. Dažreiz tev iemet vārtus, un dažreiz tu neizturi pretinieku spiedienu un vārtus iemet tev," secināja Bārtulis.

Kā ziņots, Bārtulis spēlēja desmit minūtes un 45 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bārtulis šosezon piedalījās pirmajās divās Stenlija kausa spēlēs, savukārt pēc tam tika nosēdināts rezervē. Tomēr tagad viņš no sastāva izkonkurējis Raienu Parentu, kurš iepriekšējās spēlēs pieļāva vairākas kļūdas.

Bārtulis kļuvis tikai par trešo latviešu hokejistu, kurš spēlējis Stenlija kausa finālā. 1996.gadā to paveica Sandis Ozoliņš, kura pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" komanda triumfēja visā turnīrā, bet 2002.gadā Artūrs Irbe bija Karolīnas "Hurricanes" komandas pamatvārtsargs, tomēr toreiz Irbes vienība sērijā zaudēja.

Mājinieces, kas uzvarējušas pirmajās divās Stenlija kausa finālsērijas spēlēs, visā sērijā triumfējušas 31 no 33 gadījumiem, vēsta ASV mediji. Tomēr vienu no diviem šāda zaudējuma gadījumiem 1971.gadā piedzīvojusi tieši "Blackhawks" komanda. Otrs šāds gadījums notika tieši pirms gada, kad Detroitas "Red Wings" zaudēja Pitsburgas "Penguins" pēc pirmajiem diviem uzvarētajiem mačiem.

Kā ziņots, Austrumu konferences finālsērijā "Flyers" ar 4-1 pieveica Monreālas "Canadiens" komandu, bet "Blackhawks" Rietumu konferences finālā ar 4-0 pārspēja Sanhosē "Sharks" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!