Foto: LETA

Bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis Aleksandrs Semjonovs kļuvis par Zviedrijas pēc spēka trešās līgas kluba Haparandas "Asploven" galveno treneri, vēsta komanda.

Iepriekš 44 gadus vecais Semjonovs darbojās citā Zviedrijas trešās līgas vienībā "Arboga", kur pildīja gan komandas galvenā trenera, gan ģenerālmenedžera pienākumus.

Tieši Arborgas vienībā Semjonovs 2011. gadā noslēdza profesionālo karjeru.

Zīmīgi, ka iepriekšējo sezonu "Asploven" komandas rindās aizvadīja arī Semjonova dēls Romāns, kuram bez Latvijas ir arī Zviedrijas pilsonība.

Nesen aizvadītajā sezonā "Asploven" komanda trešās līgas Ziemeļu zonā izslēgšanas turnīrā cieta neveiksmi pusfinālā, neiegūstot iespēju nākamsezon sacensties līmeni augstākā čempionātā.

Semjonovs pēdējo reizi Latvijas izlasē spēlēja 2007. gada pasaules čempionātā Maskavā, bet 2006. gadā planētas meistarsacīkstēs Rīgā viņš bija komandas kapteinis. Valstsvienības rindās viņš piedalījās divās olimpiskajās spēlēs un 11 pasaules čempionātos elites divīzijā. Izlasē Semjonovs aizvadīja 208 spēles, gūstot 54 vārtus un 43 reizes asistējot partneriem, ar 97 punktiem joprojām esot visu laiku sestais rezultatīvākais izlases hokejists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!