Čikāgas "Blackhawks" trešdien izdevās pagarināt NHL Rietumu konferences finālsēriju līdz izšķirošajam, septītajam mačam, sērijas sestajā spēlē ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) uzvarot Anaheimas "Ducks".

Pirms šīs spēles "Blackhawks" treneris Žoels Kvenevils veica izmaiņas virknējumos un tas deva cerēto rezultātu - Džonatans Tēvzs un Patriks Keins, kuri parasti nespēlē kopā, šajā mačā nodrošināja Čikāgas klubam pārliecinošu uzvaru - maiņa, kurā vēl spēlēja arī Brendons Sāds, guva piedalījās četru vārtu gūšanā.

"Viņi ir izcili meistarīgi spēlētāji. Viņiem ir liels ātrums, viņi ir ļoti rezultatīvi un ir īsti līderi," savu "triecienmaiņu" pēc spēles slavēja treneris.

Pirmajā trešdaļā abas komandas spēlēja piesardzīgāk, taču otrajā sākās vārtu "birums", un pēc tās rezultāts jau bija 3:1 "Blackhawks" labā. Trešajā periodā "Ducks" samazināna pretinieku pārsvaru līdz vieniem vārtiem, 2:3, taču divi Endrjū Šova gūti vārti trešdaļas beigās nostiprināja Čikāgas komandas uzvaru. Jāpiebilst, ka spēles piektos vārtus Šovs guva, raidot ripu tukšos "Ducks" vārtos.

Savukārt Anaheimas komanda jau trešo sezonu pēc kārtas neizmantoja iespēju noslēgt sēriju pie sev labvēlīgā rezultāta 3-2, un vēsture rāda, ka izšķirošajās, septītajās spēlēs "Ducks" nav tik veiksmīgi - 2013.gadā viņi tā zaudēja Detroitas "Red Wings" "play-off" pirmajā kārtā, bet pērn septītajā sērijas spēlē zaudēja Losandželosas "Kings" otrajā kārtā.

Arī Austrumu konferences finālā uzvarētājs tiks noskaidrots septītajā spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!