Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla - Rietumu konferences fināla - sērijā piektdien pirmo uzvaru izcīnīja Čikāgas "Blackhawks" komanda, kas savā laukumā ar 4:3 (2:0, 1:3, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica pagājušās sezonas čempionvienību Detroitas "Red Wings".

Klubs "Blackhawks" pēc Patrika Šarpa, Endrjū Leda un Sāmuela Pālsona precīzajiem metieniem otrās trešdaļas sākumā atradās vadībā ar 3:0, tomēr turpinājumā vienības "Red Wings" labā vārtus guva Niklass Lindstrēms, Braiens Rafaļskis un Jūnatans Ēriksons, panākot neizšķirtu rezultātu 3:3. Uzvaras vārtus laukuma saimnieki guva pagarinājuma otrajā minūtē, kad otro reizi šajā mačā precīzs bija Šarps.

Sērijā līdz četrām uzvarām komanda "Red Wings" saglabāja vadību ar 2-1. Nākamais mačs notiks svētdien Čikāgā.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences pusfinālā "Red Wings" ar 4-3 pārspēja Anaheimas "Ducks" vienību, bet "Blackhawks" ar 4-2 apspēlēja Vankūveras klubu "Canucks".

Tikmēr Austrumu konferences finālā tiekas Karolīnas "Hurricanes" un Pitsburgas "Penguins" vienības. Pašlaik tajā rezultāts ir 2-0 "Penguins" labā. Iepriekšējā kārtā "Hurricanes" ar 4-3 pieveica regulārā čempionāta konferences uzvarētājus Bostonas "Bruins", bet "Penguins" ar 4-3 pārspēja spēcīgo Vašingtonas "Capitals" komandu.

Šīs sērijas nākamais mačs notiks sestdien Karolīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!