Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausam svētdien pietuvojās Čikāgas "Blackhawks", kas finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 7:4 (3:0, 2:2, 2:2) pieveica Oskara Bārtuļa pārstāvēto vienību Filadelfijas "Flyers".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Blackhawks" tagad ir vadībā ar 3-2 un nākamajā spēlē, kas 9.jūnijā notiks Filadelfijā, var nodrošināt sev Stenlija kausu. Ja finālsērijā būs nepieciešama septītā spēle, tad tā 11.jūnijā notiks Čikāgā.

Bārtulis finālsērijas piektajā spēlē trīsreiz tikai devās laukumā, kopumā nospēlējot 1:58 minūti, bet nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

Izšķiroša mačā bija pirmās trešdaļas otrā puse, kad Brents Sībruks, Deivs Bolands un Kriss Verstēgs sešu minūšu laikā panāca 3:0 "Blackhawks" labā. Vēl Čikāgas klubam divus vārtus guva Dastins Bifuglēns, bet pa vieniem Patriks Keins un Patriks Šarps. "Flyers" labā vārtus guva Skots Hartnels, Kimo Timonens, Džeims van Rimsdiks un Saimons Ganjē.

Visās piecās līdzšinējās šī gada Stenlija kausa finālspēlēs uzvaras ir guvušas mājinieces – pirmajās divās spēlēs ar 6:5 un 2:1 uzvarēja "Blackhawks", bet tad nākamajās spēlēs ar 4:3 pagarinājumā un ar 5:3 pārāki bija "Flyers" hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!