Foto: penguins.nhl.com

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā komanda Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" piektdien guva uzvaru un panāca izšķirošo, septīto, maču Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas Atlantijas divīzijas finālsērijā.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 6:2 (4:0, 1:1, 1:1) pārspēja Hēršijas "Bears" hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 3-3.

Bļugers šajā mačā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, saņēma divas soda minūtes un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" jau mača pirmajā periodā guva četrus vārtus, ieliekot pamatus uzvarai šajā cīņā. Par mača labāko spēlētāju atzina Tomu Kostopulosu, kurš guva vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Sērijas izšķirošā, septītā, spēle notiks svētdien "Bears" komandas laukumā.

Jau ziņots, ka Bļugers trešdien nopelnīja savu pirmo rezultativitātes punktu profesionāļa karjerā, taču "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 3:5 piekāpās "Bears" hokejistiem.

Šajā mačā Bļugers izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot "Penguins" komandai trešā perioda sākumā panākt neizšķirtu 3:3.

AHL regulārajā čempionātā Bļugers aizvadīja desmit spēles, bet izslēgšanas cīņās piedalījies deviņos mačos. Šajās 19 spēlēs, kas ir pirmās spēlētāja profesionāļa karjerā, uzbrucējs izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Bļugers martā noslēdza divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Pitsburgas "Penguins". Līgums ar "Penguins" sāksies no nākamās sezonas, taču Bļugers pievienojās Pitsburgas komandas fārmklubam Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas spēlē AHL. Bļugers uz AHL devies ar amatiera pārbaudes līgumu.

NHL klubi, slēdzot sākuma līmeņa līgumus ar gados jauniem hokejistiem, kurus iepriekš draftējuši, patur tiesības uz hokejistu.

Iepriekšējās četras sezonas Bļugers pārstāvēja Minesotas Štata universitātes komandu "Mavericks", kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

No latviešu pārstāvētajiem klubiem šobrīd cīņu AHL izslēgšanas turnīrā turpina tikai "Penguins". Tikmēr Kaldera kausa izcīņa noslēgusies uzbrucēju Ronalda Ķēniņa, Ņikitas Jevpalova un Riharda Bukarta pārstāvētajām komandām.

Kaldera kausa izcīņu nespēja sasniegt vienīgi Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" vienība, tomēr Latvijas vārtsargs ir pievienojies Tampabejas "Lightning" komandai, kas spēlē NHL Stenlija kausa izcīņā un sasniegusi Austrumu konferences finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!