Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Šobrīd Nacionālajā hokeja līgā (NHL) stabili spēlē tikai viens latvietis – Zemgus Girgensons, kamēr vārtsargam Kristeram Gudļevskim iespēja sevi apliecināt šajā līmenī aizvadītajās sezonās īsti netiek dota, un viņš turpina "kulties" Amerikas hokeja līgā (AHL). Tikmēr pēdējā laikā AHL cienījamu sniegumu demonstrē uzbrucēji Teodors Bļugers un Ņikita Jevpalovs.

2012. gadā Bļugeru NHL komanda Pitsburgas "Penguins" draftēja otrajā kārtā ar 52. numuru, un tas ir trešais labākais rādītājs starp Latvijas hokejistiem, zaudējot vienīgi Girgensonam un Sandim Ozoliņam, kurus komandas izvēlējās attiecīgi ar 14. un 30. numuru. Savukārt Jevpalovs nav draftēts un Sanhosē "Sharks" sistēmai pievienojās 2015. gada janvārī. Šajā sezonā AHL komandā Springfīldas "Thunderbirds" uzspēlējis arī Rihards Bukarts, bet viņš vairāk balansē starp AHL un Austrumu krasta hokeja līgu (ECHL).

Bļugers šīs sezonas sākumu izlaida savainojuma dēļ, taču viņš veiksmīgi iekļāvās Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandā, 20 AHL spēlēs gūstot četrus vārtus un izdarot sešas rezultatīvas piespēles. Savukārt Jevpalovs šosezon 34 Sanhosē "Barracuda" spēlēs guvis sešus vārtus un izdarījis trīs piespēles.

"Bļugers aizvada ļoti labu gadu. Es domāju, ka viņš ir vienas sezonas attālumā no NHL, jo savainojumi viņam patraucēja. Man šķiet, ka Pitsburgas "Penguins" organizācija vēlas, lai viņš šo sezonu aizvada AHL, kur viņš var iegūt spēles laiku un pieredzi," portālam "Delfi" sacīja žurnālists Tomass Veneskijs, kurš interneta medijā "timesleader.com" raksta par Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". "Man šķiet, ka Bļugers nākamās sezonas Pitsburgas "Penguins" treniņnometnē varētu treneriem parādīt sevi kā NHL spēlētāju."

Tajā pašā laikā Sanhosē "Sharks" apskatnieks Kērtiss Pašelka savās prognozēs nebija pārāk optimistisks, taču viņš uzsvēra, ka Jevpalovam noteikti būs iespēja sevi parādīt.

"Paredzēt nākotni nav viegli. "Sharks" komandai nākamajā sezonā atbrīvosies pāris uzbrucēju vietas, par kurām Ņikita vārētu pacīnīties. Nākamajā rudenī viņš varētu mēģināt ielauzties "Sharks" sastāvā," atzina Pašelka, kurš raksta portālā "mercurynews.com". "Taču viņam būs ļoti nopietna konkurence, jo "Sharks" ir diezgan daudz talantīgu malējo uzbrucēju."

Veneskijs slavēja Bļugeru, jo viņš demonstrē labu sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņš palīdz komandas biedriem tikt pie vārtu gūšanas iespējām, kā arī pats spēj veiksmīgi noslēgt uzbrukumus.

"Pitsburga no viņa grib redzēt vispusīgu sniegumu. Tāpat viņš spēj uzvarēt iemetienos – tas ir vēl viens aspekts, kas piesaistīs Pitsburgu," skaidroja "Penguins" komandu pārzinošais žurnālists.
Pašelka arī atgādināja par sezonu, kurā Jevpalovs Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) izcēlās ar 100 rezultativitātes punktiem. Viņaprāt, tas pierāda, ka latvietis ir talantīgs, viņam tikai jāturpina strādāt, līdz sasniegs NHL līmeni.

Pēc sarunas ar šiem diviem žurnālistiem pagaidām šķiet, ka pirmais NHL laukumos varētu iziet Bļugers, tomēr sportā nekas nav paredzams, un situācija var mainīties ļoti strauji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!