Pasaules U-20 hokeja čempionātā Bufalo otrdien pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Čehijas valstsvienība ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja vienaudžus no Somijas un kļuva par pirmajiem pusfinālistiem.

Čehijas U-20 izlase mača septītajā minūtē izvirzījās vadībā, kad vairākumā precīzi meta Filips Zadina, bet otrajā periodā Āpeli Rasanens arī realizēja vairākumu un rezultātu izlīdzināja. Pēc tam trešdaļas vidū Olli Juolevi deva vadību somiem, tomēr piecas minūtes vēlāk Kristians Reihels panāca rezultātu 2:2.

Kristians Veselainens 47. minūte ar precīzu metienu vēlreiz deva vadību Somijai, savukārt divarpus minūtes pirms trešdaļas beigām čehs Zadina guva otros vārtus spēlē un atjaunoja neizšķirtu. Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā čehi divreiz bija precīzi, uzvaras "bullīti" realizējot Martinam Nesacam, bet somi guva vienus vārtus.

Čehijas izlases vārtsargs Josefs Korenaržs šajā mačā atvairīja 51 no 54 pretinieku metieniem.

Čehijas izlase pusfinālā spēkosies ar Kanādas un Šveices pāra uzvarētājiem, bet citos ceturtdaļfinālos sacentīsies Zviedrija un Slovākija, kā arī ASV un Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!