Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latviešu speciālista Aigara Ciprusa vadītā Lietuvas U-20 hokeja izlase sestdien ar kopvērtējumā ieņemtu otro vietu noslēdza dalību Igaunijā notikušajā pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas turnīrā.

Latvieša vadībā komanda otro gadu pēc kārtas pasaules ceturtā ranga turnīrā ierindojusies otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz pirmās divīzijas B grupu.

Turnīra gaitā lietuvieši ar 6:5 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Rumāniju, ar 4:5 piekāpās Lielbritānijai, kas kļuva par sacensību uzvarētāju, ar 5:1 pārspēja Dienvidkoreju, ar 6:4 apspēlēja mājiniekus igauņus un 3:4 pagarinājumā piekāpās Nīderlandei.

Līdz ar to arī nākamajā gadā Lietuvas U-20 izlasei būs jāsacenšas pasaules ceturtā ranga turnīrā. Zem tā atrodas vēl divas grupas ar tādām valstīm kā Spānija, Jaunzēlande, Austrālija, Meksika un Dienvidāfrikas Republika (DĀR).

Iepriekš Cipruss bijis arī Latvijas U-20 izlases galvenā trenera palīgs un īsu brīdi strādājis arī ar pieaugušo izlasi. Pašlaik viņš kopā ar Andreju Ignatoviču atkal vada Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas komandu Viļņas "Žalgiris" no Lietuvas, bet iepriekš šosezon neveiksmīgi centās uzsākt karjeru pie Baltkrievijas čempionvienības Grodņas "Ņeman" stūres.

Kā hokejists Cipruss Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kļūstot par vienu no valstsvienības visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!