Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Fīniksas “Coyotes” uzbrucējs Rafi Toress saņēmis 25 spēļu diskvalifikāciju par sitienu Čikāgas “Blackhawks” spēlētājam Marianam Hosam, vēsta līgas vadība.

Incidents notika Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešajā spēlē, kurā "Blackhawks" pagarinājumā ar 2:3 zaudēja Fīniksas "Coyotes".

Pirmā perioda 12.minūtē centra zonā Hosu ar spēka paņēmienu apstādināja "Coyotes" uzbrucējs Raffi Toress. Lai gan spēka paņēmiens netika izdarīts tīri, Toress sodu nesaņēma, bet Hosa palika guļot uz ledus. No laukuma viņu noveda uz nestuvēm un uzreiz nogādāja slimnīcā, kur nekādi nopietni veselības traucējumi netika konstatēti.

Tomēr NHL vadība šo epizodi izvērtēja vēlāk, un izlēma sodīt Toresu ar bargu 25 spēļu diskvalifikāciju.

“Zinot to, ka Hosam vairs nav ripas, Toress izlēma pabeigt spēka paņēmienu, lai arī pret šo hokejistu spēka paņēmienu veikt vairs nedrīkstēja,” skaidroja NHL vecākais viceprezidents spēlētāju drošības jautājumos Brendans Šenehens.

“Šis sods ir bargs pret Raffi un mūsu komandu,” teica Fīniksas kluba ģenerālmenedžeris Dons Melonijs. “Raffi spēlē fizisku hokeju, lai arī viņš šajā epizodē pārkāpa robežu. Mēs ceram, ka Marians Hosa ātri atveseļosies un mēs viņu atkal redzēsim laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!