Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā trešās uzvaras izcīnīja Fīniksas “Coyotes” un Sentluisas “Blues” vienības.

“Coyotes” viesos ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:0, 2:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Čikāgas “Blackhawks”, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Uzvarētājiem precīzi meta Šeins Doens, Teilors Pjats un Mikels Boedkers, kurš pagarinājumā guva uzvaras vārtus. Tikmēr Brendans Morisons un Mihaels Froliks bija precīzi Čikāgas vienībā.

Savukārt “Blues” ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) izbraukumā pārspēja Sanhosē “Sharks” vienību. Sērijā rezultāts kļuva 3-1 “Blues” labā, un tai nepieciešama vēl tikai viena uzvara, lai sasniegtu turnīra otro kārtu.

Sentluisas komandas labā vārtus guva Brendons Džeims Krombīns un Endijs Makdonalds, bet “Sharks” rindās vienīgo reizi precīzs bija Džo Tortons.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Vašingtonas “Capitals” izlīdzināja rezultātu sērijā ar aizvadītā gada čempioniem Bostonas “Bruins” (2-2). Ceturtdien aizvadītajā spēlē “Capitals” savā laukumā svinēja uzvaru ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0).

Uzvaru Vašingtonas komandai garantēja Markusa Johansona un Aleksandra Sjomina vārtu guvumi, bet Ričs Peverlijs guva “Bruins” vienības vienīgos vārtus.

Tāpat pēc Ņūdžersijas “Devils” uzvaras ar 4:0 (0:0, 1:0, 3:0) pār Floridas “Panthers”, arī šajā Austrumu konferences ceturtdaļfināla pārī rezultāts līdz četrām uzvarām kļuva neizšķirts 2-2.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izvēlās Zaks Parise, Stīvs Bernjē, Trevis Zajacs un Iļja Kovaļčuks, kamēr Martins Brudērs tika galā ar visiem 26 “Panthers” metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!