Foto: Reuters/Scanpix

Dalasas "Stars" uzbrucējs Riks Peverlijs, kurš pērn mēģināja atgriezties Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) pēc sirdslēkmes, tomēr nolēmis atvadīties no profesionālā sporta un pievienoties kluba menedžmentam, vēsta līgas mājas lapa.

Pirms 2013./2014. gada NHL sezonas Peverlijam tika diagnosticēta aritmija un izdarīta sidrs operācija, bet 2014. gada martā spēles laikā viņš zaudēja samaņu un hokejistam tika izdarīta vēl viena operācija. Pagājušosezon Peverlijs mēģināja atgriezties sportā, taču tagad secinājis, ka tas nav iespējams.

"Es trenējos, turpināju apmeklēt ārstus, lai visu pārbaudītu un noskaidrotu, vai varu spēlēt," intervijā "Dallas Morning News" izteicies 33 gadus vecais Peverlijs. "Mans gadījums ir diezgan komplicēts un es esmu sapratis, ka pret to nav zāļu, kas ļautu man 100% izārstēties un es diemžēl vairs nevaru spēlēt."

Pagājušosezon Peverlijs strādāja kā brīvprātīgais trenera palīgs "Texas Stars" komandā Amerikas Hokeja līgā (AHL) un analizēja Dalasas "Stars" spēles. Tagad viņam uzticēti "Stars" spēlētāju attīstības koordinatora pienākumi, kas paredz amatieru, koledžu un junioru līgu spēlētāju uzraudzīšana.

Savas NHL astoņus gadus ilgās karjeras laikā Peverlijs pārstāvējis Nešvilas "Predators", Atlantas "Tharshers", Bostonas "Bruins" un "Stars". 2011. gadā kopā ar "Bruins" Peverlijs kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!