Foto: DELFI

Lietuviešu izcelsmes bijušais Krievijas hokeja izlases spēlētājs Darjus Kasparaitis turpmāk strādās ar Krievijas jauniešu izlasi, paziņojis valsts Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks.

"Martā otro gadu pēc kārtas notiks treniņnometne "Olimpiskās cerības", un paredzēts, ka nodarbībām pieslēgsies pašmāju speciālisti, kuri pavisam nesen pabeiguši savas aktīvās sporta gaitas - Aleksejs Jašins, Darjus Kasparaitis un citi," KHF mājas lapā citēts Tretjaks.

Kasparaitis, kuram ir lietuviešu izcelsme, Krievijas izlases sastāvā izcīnīja trīs olimpiskās godalgas - 1992.gadā Albervilā viņš tika pie zelta, 1998.gadā Nagano pie sudraba, bet 2002.gada Soltleiksitijas Olimpiādē izcīnīja bronzas godalgu.

Par hokejista karjeras beigām Kasparaitis paziņoja 2009.gadā, kad vairs nevarēja turpināt spēlēt ceļgala savainojuma dēļ. Karjeras beigās viņš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tās noslēguma līdz 2011.gadam strādāja šīs vienības treneru korpusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!