Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zaudējumus jaunajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonā piektdien piedzīvoja Latvijas uzbrucēju Artjoma Dašutina un Denisa Baškatova pārstāvētās komandas.

Dašutina pārstāvētā Krievijas komanda Voskresenskas "Himik" izbraukumā rezultatīvā duelī ar 3:8 (1:3, 1:3, 1:2) piekāpās Čehijas vienībai Karlovi Vari "Energie".

Latvijas uzbrucējs šo cīņu aizvadīja "Himik" otrajā maiņā, taču ar ievērojamām darbībām neizcēlās.

Dašutinam šī ir ceturtā sezona MHL, kuru gaitā viņš pārstāvējis trīs dažādus klubus. Šajā laikā viņš aizvadījis arī vienu spēli Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, kā arī izmēģinājis spēkus Čehijas otrajā līgā.

Neveiksmi cietusi arī Baškatova pārstāvētā Baltkrievijas komanda Minskas "Junostj", kas savā laukumā ar 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) piekāpās iepriekšējās sezonas līgas čempioniem Maskavas "Spartak".

Mājinieku vienības otrās maiņas uzbrucējs šī mača statistikā neizcēlās.

Baškatovam šis ir otrais klubs divu MHL čempionātā pavadīto sezonu laikā, bet pirms tam viņš "Prizma"/"Rīga" rindās startēja MHL B grupas turnīrā.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Katrs klubs aizvadīs pa četriem mačiem ar savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras savas konferences divīzijas vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!