Latvijas hokeja klubs "Dinamo Juniors" sestdien izcīnīja vēl vienu pārliecinošu uzvaru Anglijā notiekošā Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas turnīra otrajā spēlē.

Sacensību otrajā mačā "Dinamo Juniors" ar 7:2 (1:0, 2:2, 4:0) pārspēja Gasteisas "Bipolo Vitoria" vienību no Spānijas

Pirmo trešdaļu rīdzinieki noslēdza tikai ar vieniem gūtiem vārtiem, taču otrajā periodā pretinieki divas reizes pamanījās rezultātu izlīdzināt. Tomēr no neizšķirta rezultāta 2:2 Latvijas komanda līdz spēles beigām pamanījās gūt piecus bezatbildes vārtus, nodrošinot pārliecinošu panākumu ar 7:2.

Divus vārtus "Dinamo Juniors" labā guva Artūrs Ševčenko, bet pa reizei izcēlās Rustams Begovs, Krišs Lipsbergs, Kārlis Ozoliņš, Nikolajs Jeļisejevs un Māris Bičevskis.

"Bipolo Vitoria" komanda turnīra startē pēc tam, kad no dalības tajā vīzu problēmu dēļ atteicās Igaunijas čempioni Tallinas "Viking Sport".

Kā zināms, pirmajā mačā "Dinamo Juniors" piektdien ar rezultātu 8:3 pārspēja Nīderlandes vienību Hāgas XYS.

B apakšgrupas turnīra turpinājumā "Dinamo Juniors" svētdien pretiniekos būs mājinieki Notingemas "Panthers".

Šobrīd B apakšgrupā rīdzinieki ar divās spēlēs iekrātiem sešiem punktiem ir līdervienība. Tai trīs punktus zaudē "Panthers", kam mačs XYS vēl tikai jāaizvada. Pirmajā cīņā Notingemas klubs ar 5:3 uzveica "Bipolo Vitoria". Līdz ar to prognozējams, ka šī turnīra uzvarētājs noskaidrosies svētdien "Panthers" un "Dinamo Juniors" savstarpējā duelī.

Šīs grupas veiksmīgākā komanda iekļūs trešajā posmā, kas tiks aizvadīts no 22. līdz 24.novembrim. Jau zināms, ka tajā vienā grupā sacentīsies "Asiago" (Itālija), Pavlodaras "Irtiš" (Kazahstāna) un Ņeftekamskas "Toros" (Krievija), ko pārstāv Latvijas uzbrucēji Kaspars Saulietis un Artūrs Mickēvičs.

Tikmēr otrās kārtas C grupā startē "Cracovia" (Polija), "Csikszereda" (Rumānija), "Dunaujvarosi" (Ungārija) un Ļubļanas "Slavia" (Slovēnija). Šīs grupas labākā komanda nākamajā kārtā spēkosies ar Vojensas "Sonderjyske" (Dānija), Grodņas "Ņeman" (Baltkrievija) un Stavangeras "Oilers" (Norvēģija).

Savukārt šo abu grupu uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, kas risināsies nākamgad no 10. līdz 12.janvārim. Vietu tajā sev jau garantējušas latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība no Ukrainas un Francijas komanda Ruānas "Dragons".

Finālturnīrs trešo reizi vēsturē un otro gadu pēc kārtas notiks Ruānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!