Foto: AP/Scanpix
Trešo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas spēlēs svētdien izcīnīja Filadelfijas “Flyers” un Losandželosas “Kings” komandas.

“Flyers” Austrumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē ar rezultātu 8:4 (4:2, 2:2, 2:0) savā laukumā pārspēja Pitsburgas “Penguins”, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-0.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Denijs Briērs, Mets Rīds un Maksims Talbots, bet reizi precīzi bija Klods Žirū un Veins Simons. Tikmēr “Penguins” labā divus vārtus guva Džordans Stāls un Džeims Nīls.

Citā Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Floridas “Panthers” ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) savā laukumā uzvarēja Ņūdžersijas “Devils” vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

“Panthers” labā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Stīvens Veiss, bet reizi ripu vārtos raidīja Marsels Gocs un Tomass Fleišmans, kamēr “Devils” labā vārtus guva Treviss Zajacs un Iļja Kovaļčuks.

Floridas komandai šī bija pirmā uzvara NHL izslēgšanas spēlēs kopš 1997.gada.

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Losandželosas “Kings” ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pārspēja pagājušās sezonas Stenlija kausa finālisti Vankūveras “Canucks”, sērijā nokļūstot vadībā ar 3-0.

Uzvaras vārtus “Kings” labā trešā perioda vidū guva Dastins Brauns.

Vēl Nešvilas “Predators” Rietumu konferences pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) izbraukumā uzveica Detroitas “Red Wings”, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Nešvilas vienības labā ar vārtu guvumiem izcēlās Šī Vebers, Kevins Kleins un Sergejs Kosticins. Savukārt Detroitas vienībā precīzi meta Pāvels Dacjuks un Henriks Zetebergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!