Foto: F64

Latviešu aizsargs Ralfs Freibergs uzaicināts piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vinipegas "Jets" jauno talantu nometnē, informē komanda.

Iepriekš jūnijā bija izskanējusi informācija, ka Freibergs piedalīsies Filadelfijas "Flyers" jauno talantu nometnē, taču šādu uzaicinājumu viņš saņēmis no "Jets" komandas.

Gaidāmā nometne sāksies pirmdien, un tajā piedalīsies arī seši hokejisti, kuri tika izvēlēti šī gada NHL draftā.

Kā zināms, pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju, tomēr tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Freibergs Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta komandas Boulinggrīnas "Falcons" rindās pavadīja pēdējos divus gadus, bet aizvadītajā sezonā 37 maču laikā guva trīs vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles.

Pērn 23 gadus vecais latvietis piedzīvoja debiju Latvijas izlases sastāvā, piedaloties Somijā un Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā, kā arī šī gada februārī sacenšoties olimpiskajās spēlēs Sočos.

Kā zināms, pavasarī divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu saņēma Latvijas izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Sagaidāms, ka šovasar NHL klubu attīstības nometnēs piedalīsies arī šogad draftētie vārtsargs Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets") un aizsargs Artūrs Kulda (Arizonas "Coyotes"). Tāpat uz Tampabejas "Lightning" nometni dosies vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!