Foto: EPA/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) maiņas darījumu pēdējā dienā slovāku uzbrucējs Marians Gaboriks no Ņujorkas "Rangers" pārcēlās uz Kolumbusas "Blue Jackets", vēsta Ziemeļamerikas mediji.

"Blue Jackets" "Rangers" komandai pret Gaboriku iemainīja uzbrucējus Deriku Brasāru un Dereku Dorsetu, kā arī aizsargu Džonu Mūru un gaidāmā NHL drafta sestās kārtas izvēli. Ņujorkas klubs darījumam pievienoja arī jaunos hokejistus Stīvenu Delilu un Bleiku Pārletu, kuri turpmāk būs Columbusas komandas sistēmā.

Šī sezona Gaborikam gan nav no veiksmīgākajām, jo 35 spēlēs viņš guvis deviņus vārtus un izdarījis desmit rezultatīvas piespēles. Savukārt savā karjerā viņš 757 spēlēs guvis 333 vārtus un izdarījis 333 rezultatīvas piespēles.

Tāpat maiņas darījums noticis starp Fīniksas "Coyotes" un Sanhosē "Sharks". "Sharks" ieguva uzbrucēju Rafi Toresu, bet "Coyotes" – drafta trešās kārtas izvēli. Savukārt Minesotas "Wild" papildinājās ar līdzšinējo Bufalo "Sabres" kapteini Džeisonu Pominvilu, pretī atdodot vārtsargu Metu Haketu un uzbrucēju Juhanu Larsonu, kā arī 2014.gada drafta izvēli sestajā kārtā..

Ar kārtējo pieredzējušo spēlētāju papildinājās arī Pitsburgas "Penguins", kas pret NHL drafta septītās kārtas izvēli ieguva līdzšinējo Karolīnas "Hurricanes" uzbrucēju Jusi Jokinenu.

Vēl Čehijas izlases uzbrucējs Martins Erats kopā ar Maiklu Lata no Nešvilas "Predators" tika aizmainīts uz Vašingtonas "Capitals", bet uz Nešvilu pārcēlās jaunais talants Filips Forsbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!