Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 28. martā, zaudējumu piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 1:3 piekāpās kopvērtējuma vicelīderiem Kolambusas "Blue Jackets".

Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 12 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā reizi meta pa pretinieku vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja trijos no septiņiem iemetieniem, bet spēli viņš pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētājiem vārtus guva Kails Kvinsijs, Kems Atkinsons un Brendans Sāds, kurš pamatlaika priekšpēdējā minūtē ripu raidīja jau tukšos "Sabres" vārtos. Bufalo komandas rindās, realizējot skaitlisko vairākumu, ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Evans Rodrigess.

Piecas spēles pirms regulārās sezonas beigām "Sabres" ir zaudējusi teorētiskas iespējas iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Tādējādi Girgensons pēc regulārās sezonas beigām varēs ierasties Rīgā, lai kopā ar Latvijas izlasi gatavotos pasaules čempionātam, kas risināsies Vācijā un Francijā. NHL regulārās sezonas pēdējo spēli "Sabres" aizvadīs 9. aprīlī viesos pret Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!