Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien četrus spēka paņēmienus izdarīja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres" ar 1:4 viesos piekāpās vienai no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām Sanhosē "Sharks".

Girgensons nospēlēja 15 minūtes un astoņas sekundes, bet nepiedalījās "Sabres" vienīgo vārtu gūšanā. Latvietis vēl arī divas reizes bloķēja pretinieku metienus, uzvarēja sešos no 11 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Sabres" mačā pirmie guva vārtus, tomēr pārsvaru nenosargāja un piedzīvoja piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs. Jau spēles 70. sekundē Bufalo komandā izcēlās Džeks Eihels, otrā perioda vidū "Sharks" kapteinis Džo Pavelskis izlīdzināja rezultātu, bet 50 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Sanhosē komanda kuriozi guva uzvaru guva uzvaru nesošos vārtus. "Sabres" hokejisti pie saviem vārtiem neveiksmīgi saspēlējās un ripa no Eihela slidas ielidoja Bufalo komandas vārtos, bet "golu" ieskaitīja Maiklam Heilijam. Pēdējā trešdaļā mājiieku rindās vēlreiz izcēlās Pavelskis un Logans Kutūrs, nodrošinot "haizivīm" drošu uzvaru ar 4:1.

Pēdējā laika neveiksmes attālinājušas "Sabres" no iespējas spēlēt Stenlija kausa izcīņā. Girgensona vienība ar 70 spēlēs izcīnītiem 68 punktiem Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 14. vietu, bet no astotās vietas atpaliek jau deviņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!