Foto: AFP/Scanpix
Ar gūtiem vārtiem Amerikas hokeja līgas (AHL) izslēgšanas spēļu turnīra jeb Kaldera kausa trešajā mačā trešdien izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, tomēr viņa pārstāvētā Ročestras "Americans pagarinājumā zaudēja ar 2:3, tādejādi izslēgšanas spēļu sērijā atzīstot Toronto "Marlies" pārākumu ar 0-3.

Girgensons spēles 15.minūtē guva "Americans" komandas pirmos vārtus, izlīdzinot rezultātu 1:1. Viņš spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, kā arī trim metieniem pa pretinieku vārtiem.

Latvijas uzbrucējs trīs Kaldera kausa spēlēs guva trīs vārtus, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficentu +2.

Līdz ar to Girgensonam sezona AHL čempionāta ir noslēgusies un viņš var doties palīgā Latvijas izlasei. Valstsvienība pasaules čempionātam pieteikusi 24 spēlētājus, vietu atvēlot arī Girgensonam.

Otrdien Latvijas hokeja federācijas preses konferencē tika paziņots, ka valstsvienība cer uz Girgensona pievienošanos izlasei.

Citā Kaldera kausa izcīņas spēlē Oklahomsitijas "Barons" bez cita Latvijas uzbrucēja Kristiāna Pelša ar 1:6 atzina Šarlotes "Checkers" vienības pārākumu. Sērijā līdz trim uzvarām "Barons" ir iedzinējos ar 1-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!