Foto: F64
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons ir atlabis pēc ķermeņa lejasdaļas savainojuma, un atgriezīsies Bufalo "Sabres" sastāvā jau svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pret Kolorādo "Avalanche", informē vienība.

Bufalo vienība svētdien spēli ar "Avalanche" sāks plkst.19.30 pēc Latvijas laika.

Svētdien "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma paziņoja, ka Girgensons un aizsargs Marks Peziks piedalīsies mačā pret "Avalanche".

Kā zināms, Girgensons traumas dēļ izlaida trīs iepriekšējās "Sabres" spēles, jo trešdien tika ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Traumu viņš guva pirms nedēļas spēlē pret Bostonas "Bruins", savainojumā iedzīvojoties mača pagarinājumā, taču komanda, kā jau ierasts Ziemeļamerikas hokejā, neatklāja, kura ķermeņa daļa uzbrucējam ir savainota.

Tomēr sestdien latvietis jau varēja doties uz ledus, piedaloties "Sabres" treniņā, pēc kura Girgensons atzina, ka ir gatavs spēlēt.

"Ar katru dienu jutos arvien labāk un šobrīd pašsajūta ir ļoti laba. Ārsti ir atļāvuši spēlēt un es ceru, ka svētdien varēšu atgriezties laukumā," par hokejista teikto vēsta Bufalo klubs.

Girgensons sestdienas treniņā darbojās centra uzbrucēja pozīcijā, nevis malā, kā pārsvarā šīs sezonas spēļu. Traumu ir guvis arī "Sabres" uzbrucējs Jūhans Lāšons, tāpēc komandas galvenais treneris Bailsma vēlas latvieti likt uzbrucēju maiņas centrā.

Girgensons šosezon NHL piedalījies 45 mačos, guvis piecus vārtus, izdarījis sešas rezultatīvas piespēles un nopelnījis lietderības koeficientu -3.

Jau ziņots, ka "Sabres" piektdien savās mājās ar 6:4 uzvarēja Monreālas "Canadiens", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

"Sabres" ar 56 spēlēs izcīnītiem 50 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā, bet Austrumu konferencē ir 15.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!