Foto: AP/Scanpix

Sešu zaudējumu sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien pārtrauca latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kas savā laukumā ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

"Sabres" komandā šoreiz vārtus guva četri dažādi spēlētāji, sagādājot "Hurricanes" hokejistiem septīto neveiksmi pēdējos deviņos mačos.

Savukārt "Sabres" komanda bija zaudējusi sešās spēlēs pēc kārtas, kas sekoja pēc laika posma, kad vienība astoņos mačos guva sešus panākumus.

Girgensons savā otrajā mačā pēc traumas izārstēšanas nospēlēja 14 minūtes un četras sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu metienu, diviem bloķētiem raidījumiem, kā arī uzvarēja sešos no 13 iemetieniem, kuros piedalījās. Dueli latvietis noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turpinājumā "Sabres" jau sestdien uzsāks četru izbraukuma spēļu sēriju, pirmajā duelī tiekoties ar Nešvilas "Predators" vienību, kurai vēl tikai trešdien piekāpās ar 2:3.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" komanda ar 20 punktiem 23 cīņās atguvusi priekšpēdējo, septīto, pozīciju, bet Austrumu konferencē Bufalo klubs pakāpies uz 13.vietu. Savukārt "Hurricanes" ar 20 punktiem ir Austrumu konferences 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!