Foto: Sputnik/Scanpix

Viens no Latvijas hokeja izlases treneriem Ģirts Ankipāns ir pārliecināts, ka valstsvienība šāgada pasaules čempionātā cīnīsies par uzvaru katrā spēlē un nebrauks uz Maskavu "kā tūristi".

Kā zināms, pirmdien, 21. martā, Latvijas hokeja izlase pulcējas uz pirmo treniņu, lai sāktu gatavošanos šāgada pasaules čempionātam.

"Protams, negribam braukt uz Maskavu kā "tūristi", mūsu mērķis ir - spēlēt katrā mačā un uzvarēt, tad jau redzēsim, kas tālāk sanāks," portāls "R-Sport" citē Ankipānu. "Latvijas izlase šodien sapulcēsies Piķņos, Rīgas "Dinamo" bāzes laukumā. Sākumā tas būs komandas "tālais" rezervistu gals, bet pamazām sāksim gatavoties."

"Mēs neesam turnīra favorīti, taču centīsimies iekļūt "play-off"," saka treneris. "Iespējas ir vienmēr - Soču olimpiskajās spēlēs mums izdevās pārvarēt pirmo kārtu. Un noteikti vajag izvairīties no izkrišanas no elites divīzijas. Uzbrukuma spēlētāji būs pietiekami pieredzējuši, arī ar vārtsargiem nevajadzētu būt problēmām. Ir jautājumi par aizsargiem, taču kopumā vajadzētu sanākt visnotaļ kaujasspējīgai komandai."

Ankipāns, ar kuru pagaidām ir tikai mutiska vienošanās par strādāšanu izlasē, komandai pievienosies nedaudz vēlāk, pēc atgriešanās no Ņižņijnovgorodas, kur latviešu speciālists strādā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Torpedo" komandas treneru štābā. ""Play-off" turnīrs ar "Torpedo" paņēma ļoti daudz emociju, tāpēc gribas atgriezties mājās un visu pārdomāt. Tam vajadzīgs nedaudz laika," saka Ankipāns. "Šobrīd pabeidzu pēdējos darbus Ņižņijnovgorodā un atgriežos Latvijā."

Kā zināms, šāgada pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlase spēlēs A grupā kopā ar Dāniju, Norvēģiju, Kazahstānu, Krieviju, Zviedriju, Šveici un Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!