Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par jauno Ukrainas vīriešu hokeja izlases galveno treneri apstiprināts vietējais speciālists Oleksandrs Godiņuks, informē Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Iepriekš Ukrainas izlasi vadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas komandas Astanas "Baris" galvenais treneris Andrejs Nazarovs, tomēr jūlijā viņš paziņoja par aiziešanu no valstsvienības. Drīz pēc tam Kazahstānas puses apstiprināja Nazarova kļūšanu par valsts izlases galveno treneri.

Nazarovs pie Ukrainas izlases stūres stājās vien pērnā gada augustā, kad amatā nomainīja Oleksandru Kuļikovu. Speciālists noslēdza līgumu līdz 2015.gada vasarai, bet Godiņukam piešķirts līgums uz visu nākamo sezonu.

Pašlaik 44 gadus vecais Godiņuks pagājušā gadsimta nogalē bija viens no Ukrainas labākajiem hokejistiem. Nacionālajā hokeja līgā (NHL) viņš paguva aizvadīt 223 spēles Toronto "Maple Leafs", Kalgari "Flames", Floridas "Panthers" un Hārtfordas "Whalers" rindās.

Kā treneris Godiņuks vadījis Ukrainas U-18 un U-20 izlases, kā arī Ukrainas klubus Kijevas "Sokil" un Doņeckas "Molodaja gvardija", kas iepriekš sacentās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā. Ukrainas valstsvienībā viņš iepriekš bijis arī Nazarova palīgs.

Pasaules čempionāta augstākajā divīzijā Ukraina spēlēja deviņus gadus pēc kārtas - no 1999. līdz 2007.gadam. Kopš tā laika izlase nav spējusi tajā atgriezties.

Šīgada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā ukraiņi ieņēma ceturto vietu, kas deva kopējo 20.vietu pasaulē - izlases labāko rezultātu četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!