Foto: AP/Scanpix

Zaudējumus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs trešdien piedzīvoja latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" vienība un Sentdžonsas "IceCaps" komanda ar aizsargu Ralfu Freibergu sastāvā.

"Crunch" komanda izbraukumā ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) atzina Ročesteras "Americans" hokejistu pārākumu, pēc desmit uzvaru sērijas piedzīvojot jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Gudļevskis savas vienības vārtos atgriezās pēc vienas spēles izlaišanas, atvairot 24 no 27 metieniem.

Kā zināms, no "Crunch" komandas uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning" pašlaik izsaukts Gudļevska konkurents Andrejs Vasiļevskis no Krievijas.

Šosezon Gudļevskis piedalījies 17 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 11 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,74 ripas un atvairījis 90,4% pretinieku metienu.

Tikmēr savu piekto spēli AHL turnīrā aizvadīja Freibergs, neglābjot "IceCaps" no zaudējuma izbraukumā pret Mančestras "Monarchs" ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2).

Latvietis statistikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kā ziņots, Freibergs uz "IceCaps" komandu pirmdien atkārtoti tika izsaukts no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienības Ontārio "Reign". Iepriekš viņš decembrī "IceCaps" sastāvā bija pavadījis divas nedēļas, piedaloties četrās spēlēs.

Zīmīgi, ka kopš atgriešanās no "IceCaps" Freibergs rezultatīvs bija visās četrās aizvadītajās ECHL spēlēs, kopā savācot piecas rezultatīvas piespēles.

AHL Rietumu konferences līdere un visas līgas vicelīdere ar 47 punktiem 31 spēlē ir uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda. Tikmēr "Crunch" ar 44 punktiem 33 mačos ieņem Austrumu konferences ceturto vietu, bet "IceCaps" ar 30 punktiem šajā konferencē atrodas 14.pozīcijā un apsteidz tikai vienu komandu.

Savukārt ECHL regulārajā čempionātā trešdien otro Stoktonas "Thunder" komandas spēli pēc kārtas izlaida uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kamēr viņa vienība ar 3:4 (2:1, 1:1, 0:2) savā laukumā zaudēja "Reign" hokejistiem.

ECHL kopvērtējumā pašlaik uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles" vienība ar 36 punktiem 29 spēlēs ieņem Rietumu konferences piekto vietu, aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" vienība ar 31 punktu 32 mačos ir astotā, bet "Thunder" ar 27 punktiem 33 spēlēs ir 12.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!