Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien ielaida trīs ripas Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē, neglābjot Sirakjūsas "Crunch" vienību no zaudējuma.

"Crunch" savā laukumā ar 2:4 (0:0, 0:2, 2:2) piekāpās Vusteras "Sharks" hokejistiem, pārtrūkstot Sirakjūsas kluba desmit uzvaru sērijai.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 19 no 22 sāncenšu metieniem, bet ceturtā ripa "Crunch" vārtos ielidoja, kad latvietis savus vārtus jau bija atstājis.

Šosezon Gudļevskis piedalījies 16 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 11 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,72 ripas un atvairījis 90,5% pretinieku metienu.

"Crunch" komanda zaudējumus nebija piedzīvojusi kopš 28.novembra.

Citā mačā uzvaru izcīnījusi Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda, kas savā laukumā ar 6:3 (1:0, 3:0, 2:3) apspēlēja Leikerijas "Monsters".

Ķēniņš šajā duelī veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šīs sezonas 29 spēlēs Ķēniņš iekrājis piecus vārtu guvumus un piecas rezultatīvas piespēles.

AHL Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 47 punktiem 31 spēlē ir "Comets" komanda, bet "Crunch" ar 43 punktiem noslīdējusi uz Austrumu konferences ceturto vietu.

Tikmēr Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē jau pie trešās rezultatīvās piespēles pēc kārtas ticis latviešu aizsargs Ralfs Freibergs, taču neglābjot Ontario "Reign" komandu no 3:4 (1:2, 0:1, 2:0, 0:0, 0:1) zaudējuma pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pret Aidaho "Steelheads".

Freibergs rezultatīvu piespēli izdarīja mača pirmo vārtu guvumā, bet šajā duelī viņš veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Freibergs 24 mačos izcēlies ar diviem vārtu guvumiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Pie rezultatīvas piespēles ticis arī uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, palīdzot Kolorado "Eagles" izbraukumā ar 4:3 (2:2, 2:1, 0:0) izbraukumā apspēlēt Jūtas "Grizzlies".

Pavlovs rezultatīvu piespēli veica "Eagles" pirmo vārtu guvumā, ļaujot viesiem rezultāta starpību samazināt līdz 1:2.

Latvijas uzbrucējs šajā cīņā veica divus metienus pa sāncenšu vārtiem, dueli noslēdzot ar dalītu labāko lietderības koeficientu mačā (+2).

Pavlovs šīs sezonas 27 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Pie uzvaras tikusi arī uzbrucēja Roberta Lipsberga pārstāvētā Stoktonas "Thunder", kas ar 5:4 (0:0, 3:1, 1:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Beikersfīlas "Condors" komandu.

Lipsbergs šajā cīņā izpelnījās divas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1. Šīs sezonas 14 spēlēs viņš iemetis divas ripas un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Eagles" ar 36 punktiem 28 spēlēs ieņem trešo vietu, bet tikpat punktu 31 cīņā ir arī vietu zemāk esošajai "Reign". Aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" ar 29 punktiem 30 cīņās ir astotā, savukārt "Thunder" ar 27 punktiem atrodas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!