Foto: LETA
Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien savā Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) debijas mačā tika atzīts par spēles otro zvaigzni, palīdzot sevis pārstāvētajai Floridas "Everblades" komandai tikt pie uzvaras.

"Everblades" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Orlando "Solar Bears" hokejistus.

Gudļevskis vārtus sargāja jau ar spēles pirmo minūti, kopumā atvairot 20 no 21 pretinieka metiena un tiekot atzīts par cīņas otro zvaigzni.

Jau vēstīts, ka šīs nedēļas sākumā šobrīd 21 gadu vecais vārtsargs pēc viena aizvadīta treniņa Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Tampabejas "Lightning", tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Sirakjūsas "Crunch", taču pēc viena mača, ko pavadīja uz rezervistu soliņa, Gudļevskis atgriezās "Everblades" rindās.

Gudļevskis ar "Lightning" aizvadīja visu pirmssezonas sagatavošanās posmu, tomēr pirms pašas NHL sezonas sākuma viņš tika nosūtīts uz "Everblades".

Kā zināms, šajā vasarā "Lightning" izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un pēcāk viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē. Vārtsargs jūlija beigās nolēma pamest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet augusta sākumā Gudļevskis ar Tampabejas vienību parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Pagājušajā sezonā Gudļevskis debitēja Rīgas "Dinamo" sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs. Tāpat aizvadītajā sezonā Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs, un tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā.

Lai arī gaidāmo Soču olimpisko spēļu laikā ECHL turnīrā spēļu pārtraukums nav paredzēts, latvietim ir dota atļauja pievienoties Latvijas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!