Foto: F64

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" nosūtīts atpakaļ uz tās fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch", vēsta vienība.

Kā zināms, Gudļevskis sestdien pirmo reizi tika pieteikts NHL spēlei, noraugoties, kā "Lightning" savā laukumā ar 4:2 pieveica Detroitas "Red Wings".

Pēc tās Gudļevskis nosūtīts atpakaļ uz AHL, no kurienes izpelnījās izsaukumu piektdien.

Tiesa, šis nosūtījums uz Sirajkūsu ir vairāk formāls, jo jau pirmdien vārtsargs pievienosies Latvijas hokeja izlasei Soču olimpiskajās spēlēs.

Gudļevskis jau pagājušajā nedēļā uz neilgu laiku tika izsaukts uz "Lightning" komandu, kam bija savainoti abi vārtsargi. Jau dienu vēlāk latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz "Lightning" fārmklubu, jo savainojumu izārstēja pamatvārtsargs Bens Bišops. Pēc tam bija plānota Gudļevska pievienošanās Latvijas izlases treniņiem Rīgā, tomēr tā neīstenojās, jo joprojām savainots ir "Lightning" otrais vārtsargs zviedrs Andešs Linbēks. Līdz ar to latvietis līdz Soču olimpisko spēļu pārtraukumam kalpojis kā nodrošinājums gadījumā, ja vēl kāds vārtsargs no Tampabejas vienības gūst traumu.

Iepriekšējo reizi nelielu traumu Bišops guva janvāra sākumā. Toreiz "Lightning" no sava fārmkluba "Crunch" izsauca Sedriku Dežardenu, bet konkurenta prombūtnes laikā Gudļevskis tika pie nedēļas labākā spēlētāja balvas līgā.

Šosezon aizvadītajās 22 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis caurmērā ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90% pretinieku metienu, tiekot pie 11 panākumiem un četras reizes paliekot nepārspēts.

Gudļevskis savā debijas sezonā Ziemeļamerikā uz "Lightning" komandu bija izsaukts oktobrī, kad ar vienību aizvadīja vienu treniņu.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

"Lightning" ar 71 punktu 58 spēlēs pašlaik ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!