Latvijas hokeja izlases nodarbībās treniņnometnē Ventspilī joprojām nepiedalās viens no valstsvienības treneriem Harijs Vītoliņš, kuru par palīgu izvēlējies Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs.
Latvijas izlases menedžeris Māris Baldonieks pastāstīja, ka Vītoliņam Šveicē "jātrenē divas komandas, pats arī vēl spēlē, tā ka nav zināms, kad viņš varētu pievienoties izlasei".

Kā zināms, marta beigās par Latvijas izlases galveno treneri apstiprināts Vorobjovs, bet trenera palīga statusā izlasē palika līdzšinējais galvenais treneris Leonīds Beresņevs un Oļegs Znaroks. Vēlāk Latvijas Hokeja federācija (LHF) apstiprināja, ka izlasē trenera palīga statusā darbosies arī Vītoliņš.

Nodarbībā piedalījās Latvijas hokeja veterāns Aleksandrs Beļavskis, kurš pagājušajā sezonā bija Zviedrijas komandas "Bjorkloven" treneris.

Uz jautājumu, vai Beļavskis jelkādā statusā varētu būt Latvijas izlasē maijā Rīgā paredzētajā pasaules čempionātā, Baldonieks atbildēja, ka viņam "nav komentāru".

Latvijas hokeja izlase pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta aizvadīs šīs nedēļas nogalē - 15.aprīlī un 16.aprīlī - hallē "Arēna Rīga" ar Krieviju.

Pasaules čempionātā Latvija būs vienā grupā ar Čehiju, Somiju un Slovēniju. Trīs labākās apakšgrupas komandas iekļūst nākamajā kārtā un automātiski saglabā vietu augstākajā divīzijā. Pasaules čempionāts notiks no 5.maija līdz 21.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!