Foto: F64
Hokeja kluba "Rīga" spēlētājiem pēc nonākšanas iedzinējos ar vairāku vārtu starpību ir jāprot saņemties un izglābties, uzskata Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības galvenais treneris Ronalds Ozoliņš.

Kā zināms, "Rīga" šobrīd Ufā piedalās Pasaules kausa izcīņā jauniešiem. Pirmajā mačā Latvijas vienība piektdien ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Malmes "Red Hawks" vienību no Zviedrijas, bet svētdien ar 1:6 kapitulēja vienai no spēcīgākajām Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandām Sūsitijas "Musketeers".

"Saprotam, kas notika šajā zaudējumā. Mums komandā ir vairāki jauni spēlētāji, kuriem šī ir pirmā pieredze tik augsta līmeņa turnīrā," pēc zaudējuma MHL mājaslapā citēts Ozoliņš. "Žēl, ka pie rezultāta 0:2 sabrukām kā kāršu namiņš. Tiesa, vairāk par neveiksmi mani satrauc fakts, ka šo maču zaudējām trīs minūšu laikā. Ja gribam sasniegt augstu līmeni, šādi sabrukt nedrīkst. Tieši otrādi - ir jāprot izglābties. Ar puišiem ir nepieciešams apspriest situāciju - kā uzvesties, kad esam nonākuši iedzinējos ar 0:2 vai 0:3."

"Man mērķis ir izveidot komandu, kas vienmēr gatava uzvarēt. Nākamajai spēlei mums jābūt gataviem par 100%," piebilda Latvijas komandas galvenais treneris.

Apakšgrupu sacensību turpinājumā rīdzinieki spēkosies arī ar MHL čempioniem Maskavas "Spartak", kā arī vēl vienu MHL komandu Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas, ko rīdzinieki pērnās sezonas izslēgšanās spēlēs pārspēja pirmajā kārtā.

Jaunās sezonas MHL turnīrs startēs septembra ievadā. "Rīgas" komanda tajā piedalīsies piekto gadu.

Pagājušajā sezonā "Rīga" pirmoreiz vēsturē pārvarēja MHL izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, bet astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpās vēlākajai finālistei Maskavas "Krasnaja armija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!