Foto: F64
Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pēdējā regulārā čempionāta mājas spēlē pirmdien atkārtoti uzveica Čerepovecas "Almaz" komandu.

"Rīga" bija pārāka pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (1:1, 3:0, 0:3, 0:0, 1:0).

Rīdzinieki vadībā izvirzījās pirmie, jo mača 12.minūtē precīzs bija Artūrs Kuzmenkovs, tomēr pēc pāris minūtēm viesi atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Spēles otrajā trešdaļā "Rīga" parūpējās par aukstu dušu pretiniekiem, jo guva trīs bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 4:1.

Tomēr "Almaz" vienība nepadevās un trešās trešdaļas laikā zaudēto atguva un noveda cīņu līdz pagarinājumam, kurā neviena no komandām vārtus neguva. Savukārt pēcspēles metienu sērijā ilgi nevienam neizdevās pārspēt vārtsargus, taču kā pirmais un vienīgais to izdarīja "Rīgas" spēlētājs Nikolajs Jeļisejevs, nodrošinot komandai uzvaru.

Jau vēstīts, ka svētdien abu komandu savstarpējā mačā rīdzinieki pieveica pretiniekus ar 5:2, tādejādi pārtraucot Čerepovecas vienības septiņu panākumu sēriju.

Pēc tam rīdziniekiem gaidāmi regulārā čempionāta pēdējie četri mači, kas notiks izbraukumā.

Novembrī notikušajās vienību divās cīņās Čerepovecā uzvaras tika dalītas uz pusēm.

Iepriekšējā nedēļā "Rīga" divreiz uzņēma vienu no turnīra vadošajām komandām Jaroslavļas "Loko", izcīnot vienu panākumu.

Šīs sezonas 52 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi 16 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 100 punktiem ieņem sesto vietu, bet "Almaz" 54 mačos tikusi pie 94 punktiem, kas ļauj ieņemt šīs konferences septīto pozīciju.

Abas vienības jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!