Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" ceturtdien izsēja divu vārtu pārsvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē un ar 3:4 (0:0, 2:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā savā laukumā piekāpās Krievijas komandai Balašihas MVD.

Vārtus pamatlaikā Latvijas komandas labā guva Edgars Kurmis un Deivids Sarkanis.

Pirmais periods noslēdzās bez vārtu guvumiem, taču otrajā trešdaļā spēle kļuva aktīvāka un abas komandas kopumā guva četrus vārtus. Vispirms "Rīga" mača 21.minūtē izvirzījās vadībā, jo pēc Kārļa Ozoliņa un Deivida Sarkana piespēlēm vārtus guva Kurmis. Viņš bija precīzs arī pēc 14 minūtēm, kad viņam acīgi piespēlēja Ozoliņš un Edgars Siksna.

Taču līdz trešdaļas beigām MVD spēja panākt izlīdzinājumu, bet trešajā periodā pirmo reizi šajā mačā izvirzījās vadībā. Ritot mača izskaņai, Latvijas komandai tomēr izdevās panākt neizšķirtu, jo vārtus guva Sarkans, bet trešo rezultatīvo piespēli šajā spēlē nopelnīja Ozoliņš. Spēles 60 minūtes noslēdzās neizšķirti, un arī neviena no vienībām pagarinājumā gūt vārtus nespēja, līdz ar to uzvarētājs bija jāizšķir pēcspēles metienu sērijā.

MVD savu metienu sērija sāka ar rezultatīvu metienu, bet ar to pašu atbildēja arī Siksna. Pēc tam jau labāk veicās Balašihas komandai, jo "Rīga" nākamajos divos mēģinājumos vārtus vairs neguva, bet pretinieki izpildīja vienu precīzu metienu, gūstot uzvaru.

Šajā mačā ceļgala savainojumā iedzīvojās viens no "Rīgas" līderiem Nikolajs Jeļisejevs, taču nav zināms, cik nopietna ir gūtā trauma.

Iepriekšējo reizi abas komandas savā starpā tikās pašā sezonas sākumā, kad "Rīga" izbraukumā kapitulēja pretiniekiem ar rezultātu 0:4.

Turpinājumā rīdzinieki sestdien savā laukumā tiksies ar Habarovskas "Amurskije tigri" vienību, nākamnedēļ Latvijas klubam atkal plānoti divi mači izbraukumā, bet pēc tam sāksies pārtraukums, Latvijas U-20 izlasei gatavojoties pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas sacensībām.

Šīs sezonas 27 spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši tikai septiņus zaudējumus pamatlaikā, bet oktobra astoņos mačos tika pie septiņiem panākumiem. Novembra pirmajos piecos mačos "Rīga" cieta četras neveiksmes, tomēr nākamajās sešās cīņās izcīnītas četras uzvaras.

"Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Līdz ar to Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīga" ar 60 punktiem 29 spēlēs joprojām ieņem piekto vietu.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!