Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pieveica Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību, ko pārstāv uzbrucējs Haralds Podziņš un aizsargs Zigurds Podziņš, revanšējoties par dienu iepriekš piedzīvoto zaudējumu.

Vārtus Latvijas kluba labā guva Deivids Sarkanis, Kārlis Ozoliņš, Rūdolfs Maslovskis un Artūrs Kuzmenkovs.

Spēle sākās ļoti agresīvā cīņā un jau pirmajā trešdaļā tiesnesis kopā piesprieda 12 soda minūtes, bet trešdaļas beigās "Ruskije vitjazi" komandai izdevās atklāt rezultātu. Otrās trešdaļas sestajā minūtē rīdzinieki panāca izlīdzinājumu 1:1, kad pēc Rodrigo Ābola metiena pirmais pie vārtsarga atsistās ripas nonāca Sarkanis.

Trešdaļas 17.minūtē "Rīgas" hokejisti atkal nokļuva zaudētājos, turklāt brīdi vēlāk arī palika mazākumā. Tomēr šoreiz jau mazākuma pirmajās sekundēs Latvijas klubs veica divus ļoti bīstamus uzbrukumus, otro no tiem arī realizējot, kad precīzs bija Ozoliņš - 2:2.

Izšķirošajā trešdaļā jau mājinieki sev nodrošināja uzvaru. Sākotnēji sestajā minūtē pēc Linarda Mazura-Mago piespēles pretuzbrukumā atzīmējās Maslovskis, bet četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām pirmais pie atlēkušās ripas vārtu priekšā nokļuva Kuzmenkovs un rīdzinieki panāca jau 4:2. Turpinājumā rīdzinieki arī izturēja mazākumu, garantējot panākumu.

Cīņas beigās viesu hokejists nospēlēja ļoti rupji pret Ozoliņu, saņemot noraidījumu uz 2+5+20 minūtēm, bet Latvijas uzbrucējs uzreiz devās uz ģērbtuvēm.


Zigurds un Haralds Podziņi ar rezultativitātes punktiem un soda minūtēm šoreiz neatzīmējās.

Pirmdien notikušajā abu komandu pirmajā tikšanās reizē pārāki ar 6:3 bija viesi. Latvijas klubam tā bija pirmā regulārā čempionāta spēle pēc pasaules čempionātam veltītā pārtraukuma.

Pagājušajā nedēļā 11 no "Rīgas" komandas spēlētājiem un galvenais treneris Leonīds Tambijevs Latvijas U-20 izlases rindās startēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kuru vienība noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Decembrī aizvadītajās piecās spēlēs rīdzinieki izcīnīja piecas uzvaras un cieta četrus zaudējumus. Nākamās spēles Latvijas vienība aizvadīs vien janvāra otrajā nedēļā, kad dosies izbraukuma sērijā uz Čehiju un Austriju.

Šajā sezonā 18 gadus vecais H.Podziņš 26 spēlēs veicis piecas rezultatīvas piespēles, savukārt gadu jaunākais brālis Zigurds tikpat mačos guvis divus vārtus.

Šīs sezonas 36 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi deviņus zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 75 punktiem joprojām ieņem ceturto vietu, bet "Ruskije vitjazi" atrodas divas pozīcijas zemāk - 36 mačos komanda iekrājusi 66 punktus.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!