Foto: DELFI

Latvijas hokeja klubs "Rīga" savā pirmajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) jaunās sezonas izbraukuma spēlē pirmdien ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:3, 0:0) piekāpās Balašihas MVD vienībai.

Šajā mačā Latvijas klubs pretinieku vārtus tā arī nespēja iekarot. Nerezultatīva bija arī pirmā maiņa, kuras spēlētāji Nikolajs Jeļisejevs un Andris Siksnis sezonas pirmajos divos mačos bija nopelnījuši pa pieciem rezultativitātes punktiem.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā otrdien "Rīga" ar rezultātu 8:4 savā laukumā pārliecinoši uzvarēja pagājušās sezonas Harlamova kausa izcīņas finālisti Maskavas komandu "Spartak". Savukārt otrajā spēlē rīdzinieki pēcspēles metienos ar 4:5 piekāpās līgas jaunpienācējiem Doņeckas "Molodaja gvardija" no Ukrainas.

Tikmēr Maskavas klubs MHL turnīru iesāka ar uzvaru izbraukumā pret Čehovas "Ruskije vitjazi" ar 3:0, bet otrajā mačā arī izbraukumā ar 6:2 sagrāva Stupino "Kapitan".

MHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar četriem punktiem trijās spēlēs pašlaik ieņem desmito vietu, bet MVD ar deviņiem punktiem atrodas līderpozīcijā.

Tagad "Rīgas" hokejistiem gaidāms sezonas tālākais izbraukums - trešdien no rīta jāspēkojas ar Habarovskas "Amurskije tigri" vienību.

Jaunajā sezonā MHL regulārajā čempionātā startē 40 komandas, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Kā ziņots, šosezon komandu skaits turnīrā pieaudzis par septiņām. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, turnīram pievienojušās Toljati "Ladja", Sanktpēterburgas "Dinamo", Naberežnije Čelni "Čelni", Kirovočepeckas "Olimpija" un Kurganas "Junior" komandas no Krievijas, kā arī Doņeckas "Molodaja gvardija" no Ukrainas un Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas. Savukārt Permas "Oktan" kluba vietā startē šīs pilsētas komanda "Molot".

Kopumā čempionātā startē klubi no astoņām valstīm - Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Ungārijas, Austrijas, Kazahstānas un Čehijas.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Krievijas komandai Mitišču "Atlanti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!