Foto: F64

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) par transfēra pārkāpumiem ir sodījusi Turcijas hokeja klubu "Baskent Yildizlari", izslēdzot to no Kontinentālā kausa izcīņas, vēsta federācijas mājas lapa.

Tādējādi Ankaras klubs ir diskvalificēts no 2012./2013. gada Kontinentālā kausa izcīņas un tam liegta dalība arī nākamās sezonas turnīrā.

Mēnesi pirms turnīra Ankaras klubs piesaistīja trīs čehu hokejistus, pārkāpjot Kontinentālā kausa izcīņas nolikuma punktu, kas nosaka, ka transfēri, kas veikti tieši pirms Kontinentālā kausa spēlēm, ir uzskatāmi par nelegāliem.

Šie trīs čehu hokejisti - Pāvels Civareks, Jans Svaha un Filips Velehovskis - piedalījās visās trijās spēlēs, ko "Baskent Yldizlari" aizvadīja 2012./2013. gada Kontinentālā kausa izcīņā. A grupā Ankaras komanda ieņēma otro vietu. Nepilnas divas nedēļas pēc turnīra šie hokejisti atgriezās Čehijā.

Izmeklēšanas laikā Turcijas klubs paziņoja, ka ar visiem ārzemju hokejistiem tiek noslēgts līgums uz vienu gadu, taču šie trīs hokejisti nav vēlējušies palikt Turcijā līdz sezonas beigām un līgums ar viņiem lauzts ātrāk, pusēm vienojoties par mierizlīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!