Šodien Latvijas izlase aizvaīja 45 minūšu treniņu, kurā ierindā bija visi 23 šobrīd pieteiktie izlases hokejisti, bet nebija no izlases prom aizgājušais aizsargs Kaspars Astašenko.
Kanādas un Latvijas izlases mača laikā izlases treneris izlēmis "uz soliņa" atsēdināt ceturtās maiņas aizsargu Kasparu Astašenko, pēcāk pamatojot to ar svarīgā brīdī pieļautām kļūdām (nopelnītiem sodiem). Pēc šāda pavērsiena hokejists noģērbies un devies prom. Kā komentē LHF izpilddirektors Māris Baldonieks, "Astašenko devies nezināmā virzienā" un vairs nav izlases sastāvā. Līdz ar to izlases rīcībā vismaz šodien būs tikai 7 aizsargi, taču vienu lieko aizsarga vietu, acīmredzot, aizpildīs ar uzbrucēju Grigoriju Panteļejevu, kurš nespēlēja spēlē pret Kanādu.

Labā ziņa varētu būt tā, ka pēc M.Baldonieka vārdiem, spēlē ar Norvēģiju laukumā varētu parādīties Kārlis Skrastiņš, kurš tomēr devis piekrišanu spēlēt izlasē pēc "Avalanche" izkrišanas no cīņas par Stenlija kausu. Latvijas izlase joprojām nav izmantojusi iespēju pieteikt vēl vienu hokejistu uz otro posmu un šī vieta tikusi pietaupīta Kārlim.

Tomēr svarīgajā spēlē pret ASV izlasei pavisam noteikti neviens jauns hokejists sastāvā neparādīsies un izlase spēlēs ar trim iepriekš iespēlētiem aizsargu pāriem, kā arī Aleksandru Jerofejevu un 13 uzbrucējiem.

Spēlē pret ASV varētu būt izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Vismaz treniņā pirmajā maiņā Daugaviņa vietā bija atgriezies Panteļejevs, otrās jeb "melnās" maiņas kreklu Ņiživija vietā bija uzvilcis Daugaviņš. Savukārt Ņiživijs slidoja trešās jeb "dzeltenās" maiņas kreklā, bet Bļinovam mugurā bija "zilās" jeb ceturtās maiņas krekls. Tomēr treniņa gaitā Ņiživijs gatavojās pie "melnajiem", kamdēļ treneris var izlemt tomēr rezultatīvāko Latvijas izlases maiņu saglabāt.

Viena no svarīgākajām cīņām par iekļūšanu ceturtdaļfinālā - spēle ar ASV sāksies šovakar 20:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!