Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās komandas Vinipegas "Jets" vadošais aizsargs Dastins Bifuljēns apsūdzēts par atrašanos motorlaiva apreibinošo vielu vielu stāvoklī.

26 gadus veco Bifuljēnu policijas darbinieki apturēja 31.augustā Minetonkas ezerā.

Pēc motorlaivas aizturēšanas policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka hokejists atrodas narkotisko vielu reibumā. Bifuljēns esot odis pēc alkohola, acis esot bijušas miglainas, bet viņa runa esot bijusi neskaidra.

Tāpat laivā kopā ar Bifuljēnu esot atradušies trīs cilvēki.

Pēc kārtībsargu lūguma Bifuljēns atteicies veikt urīna un asinsanalīžu pārbaudes.

Līdz ar to Hannepinas apgabala šerifa iecirknis otrdien paziņoja, ka pret "Jets" aizsargu tiks ierosināts kriminālprocess.

Tikmēr Bifuljēna advokāts Mičs Robinsons ESPN pastāstīja, ka viņa klients 31.augusta vakarā esot ne tikai veicis alkohola izelpas pārbaudi, bet to arī nolicis, jo viņa izelpā tovakar tika konstatētas 0,3 promiles no pieļaujamām 0,8 promilēm.

Taču, kas attiecas uz urīna un asins pārbaudi, Robinsons atklāja, ka Bifuljēnam esot bijis maldīgs priekšstats, ka tas ir pareizākais risinājums šajā situācijā.

Varas iestādes pārstāvji arī pastāstīja, ka Bifuljēns esot atzinies, ka tajā vakarā lietojis muskuļu atslābinātājus, taču neatceroties medikamentu nosaukumu, jo katru dienu lieto medikamentus un vitamīnus no 16-17 dažādām pudelēm.

Bifuljēns tiek apsūdzēts trešās pakāpes likuma pārkāpumā par atrašanos motorlaivā apreibinošo vielu reibumā un atteikšanos veikt medicīniskos testu. Par šo pārkāpumu viņam draud viena gads cietumsods.

Tāpat Bifuljēns apsūdzēts par to, ka viņa motorlaivai neesot bijušas ieslēgtas brīdinājuma gaismas un neesot bijis pietiekami daudz glābšanas vestes.

Pirms pievienošanās tagadējam Vinipegas klubam Bifuljēns kopš 2005.gada pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks" komandu, palīdzot tai aizpagājušajā sezonā iegūt Stenlija kausu.

Aizvadītajā sezonā Bifuljēns 81 NHL spēlē guva 20 vārtus un izdarīja 33 rezultatīvas piespēles, kļūstot par līgas ceturto rezultatīvāko aizsargu.

Kā ziņots, "Jets" pirmssezonas treniņnometnē pašlaik atrodas arī latviešu aizsargs Artūrs Kulda, kurš pagaidām gan cīnās par vietu komandas sastāvā.

Jaunā NHL regulārā sezona sāksies 6.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!