Foto: AFP/Scanpix
Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs piektdien nosūtīts uz Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandu Allenas "Americans", informē klubs.

Pašlaik 21 gadu vecais Jevpalovs šo sezonu uzsāka Sanhosē "Barracuda" vienībā, kas spēlē pēc spēka Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā čempionātā - Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Šīs sezonas 37 spēlēs Jevpalovs iekrāja divus vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -7. Tomēr nu viņš nosūtīts līgu zemāk, turklāt jau piektdien "Americans" sastāvā piedzīvos debiju, kad šī vienība savā laukumā uzņems Talsas "Oilers".

Jevpalovam šī ir pirmā sezona profesionālajā hokejā, bet pagājušā gada janvārī viņš parakstīja trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Sanhosē "Sharks", kur vēl nav debitējis.

Iepriekšējās trīs sezonas Jevpalovs pavadīja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Blēnvilas-Buābriānas "Armada", izceļoties ar augstu rezultativitāti. Uzbrucējs iepriekšējā sezonā kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš kādā no Kanādas junioru hokeja līgām (CHL) regulārajā čempionātā sezonas laikā guvis vismaz 100 rezultativitātes punktus.

Tāpat Jevpalovs iepriekšējā sezonā tika iekļauts QMJHL otrajā simboliskajā izlasē. Hokejists pretendēja uz vietu arī Latvijas izlasē, taču debiju pasaules čempionātā viņš tā arī nepiedzīvoja, jo no valstsvienības tika atskaitīts pēc pirmajiem diviem turnīra mačiem.

"Americans" komanda ir pašreizējā ECHL čempione, bet šobrīd tā 42 spēlēs iekrājusi 51 punktu, kas dod ceturto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!