Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Vankūveras "Canucks" rindās ar rezultativitāti svētdien turpināja izcelties Ronalds Ķēniņš, bet Bufalo "Sabres" komandā rezultatīvu piespēli izdarīja Zemgus Girgensons.

Ķēniņš svētdienas spēlē pret Ņujorkas "Islanders" veica savu ceturto rezultatīvo spēli NHL karjerā, palīdzot "Canucks" gūt "sauso" uzvaru ar 4:0 (0:0, 3:0, 1:0). Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 9:06 minūtes, bet otrā perioda 14.minūtē, labi pacīnoties pie apmales, atdeva piespēli Bo Horvatam, kurš panāca 3:0. Vēl latviešu uzbrucējs divreiz pielietoja spēka paņēmienu, reizi bloķēja metienu, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs "+1".

Tikmēr Girgensona rezultatīva piespēle neglāba "Sabres" no zaudējuma 1:2 pēcspēles metienos mačā pret Našvilas "Predators". Otrā perioda izskaņā pēc Girgensona un Meta Moulsona piespēlēm "Sabres" panāca 1:0. "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans arī šoreiz uzticējās Girensonam pēcspēles metienos, bet viņš savu iespēju neizmantoja.

Spēlē latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 18:52 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, septiņas reizes pielietoja spēka paņēmienu, nopelnīja divas soda minūtes, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Ķēniņam šajā sezonā 10 spēlēs ir trīs gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles, bet Girgensons 59 spēlēs guvis 14 vārtus un izdarījis 14 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!