Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlēs panākumus ceturtdien guva Ronalda Ķēniņa pārstāvētā vienība Vankūveras "Canucks" un vārtsarga Kristera Gudļevska komanda Tampabejas "Lightning", bet ar neveiksmi nācās samierināties Bufalo "Sabres" un Zemgum Girgensonam.

"Lightning" pārbaudes mačā ar 3:2 uzvarēja Dalasas "Stars", bet pirmo reizi Tampabejas vārtos pārbaudes spēlē stājās Bens Bišops. "Lightning" pamatvārtsargs nospēlēja visu maču un atvairīja 23 metienus, bet Gudļevskis palika rezervē. Daudzi Ziemeļamerikas eksperti uzskata, ka šādi būs arī regulārās sezonas sākumā, - stabils pamatvārtsargs Bišops un viņa aizstājējs būs Gudļevskis.

Tikmēr "Canucks" ar Ķēniņu sastāvā ar 5:2 uzvarēja Edmontonas "Oilers". Latviešu uzbrucējs nospēlēja 11:34 minūtes, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

Savukārt "Sabres" pārbaudes spēlē ar 1:6 piekāpās Minesotas "Wild". Girgensons laukumā bija 17:08 minūtes, uzvarēja piecos no 15 iemetieniem, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bet pamanījās vienīgais komandā nopelnīt pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!