Krievijas hokeja izlases pamatvārtsargs 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs būs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Sanhosē "Sharks" spēlējošais Jevgēņijs Nabokovs.

Šo informāciju izdevumam "Sovetskij Sport" apstiprināja Krievijas izlases galvenā trenera Vjačeslava Bikova palīgs Sergejs Zaharkins.

Zaharkins Nabokovu raksturoja kā "lielisku vārtsargu ar pozitīvām rakstura īpašībām".

Tāpat Zaharkins piebilda, ka Nabokovam būs lielisks kontakts ar Krievijas izlases aizsargiem un viņš būs komandas "dvēsele".

Krievijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā kopumā iekļauti seši vārtsargi, no kuriem četri spēlē NHL. Bez Nabokova pasaules spēcīgākajā hokeja līgā spēlē arī Iļja Brizgalovs (Fīniksas "Coyotes"), Semjons Varlamovs (Vašingtonas "Capitals") un Nikolajs Habibuļins (Edmontonas "Oilers").

Tāpat kandidātu sarakstā iekļauti divi vārtsargi, kuri spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) - Aleksandrs Jerjomenko no Ufas "Salavat Julajev" un Vasīlijs Košečkins no Magņitogorskas "Metallurg" komandas.

Kā ziņots, olimpisko spēļu hokeja turnīra priekšsacīkstēs Krievijas izlase spēlēs B grupā kopā ar Latvijas, Čehijas un Slovākijas valstsvienībām. Pirmajā mačā 16.februārī Krievijas pretiniece būs Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!