Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja virslīgas komanda Ogres "Kurbads" trešdien pārbaudes mačā ar 8:1 pārliecinoši pārspēja "Liepājas" hokejistus.

Zīmīgi, ka piecus vārtus "Kurbads" spēlētāji guva pēdējās piecās minūtēs.

Piektdien Liepājā abas vienības tiksies atkārtoti.

Kā zināms, šī "Liepājai" bija jau piektā pārbaudes spēle. Augusta sākumā tā divas reizes cīnījusies ar vārtsarga Māra Jučera pārstāvēto Kazahstānas vienību Atirau "Beibaris". Abas reizes "Liepāja" piedzīvojusi zaudējumu, vispirms kapitulējot ar 1:7, bet tad pārliecinoši piekāpjoties ar 2:9.

Turpinājumā tā divas reizes spēkojās ar citu Latvijas virslīgas komandu "Zemgale"/LLU, vispirms savās mājās svinot uzvaru ar 5:2, bet vēlāk izbraukumā piedzīvojot zaudējumu ar 4:7. Abās spēlēs tika aizvadīta arī pēcspēles metienu sērija, un abas reizes panākumu svinējusi "Liepāja".

Savukārt "Kurbads" vienībai šī bija pirmā pārbaudes spēle šajā starpsezonā.

Kā zināms, "Liepājas" komandai uz laiku bija pievienojies slovāku uzbrucējs Peters Gapa, taču hokejists neizturēja pārbaudes laiku un nu atstājis vienību.

Aizvadītājā regulārā čempionāta sezonā "Kurbads" ar 30 spēlēs izcīnītiem 64 punktiem ieņēma trešo vietu, bet "Liepāja" ar 66 punktiem ierindojās otrajā pozīcijā. Izslēgšanas spēlēs Ogres komanda tika pie sudraba medaļām, bet liepājnieki izcīnīja bronzas godalgas.

Par Latvijas čempioniem iepriekšējā sezonā kļuva "Mogo".

Kā zināms, arī nākamās sezonas Latvijas hokeja virslīgas čempionātam pieteiktas septiņas komandas. Turnīrā turpinās startēt visas iepriekšējās sezonas medaļnieces "Mogo", "Kurbads" un "Liepāja", kā arī "Rīga"/"Prizma", "Zemgale"/LLU un HASC (iepriekš Jūrmalas HASC), savukārt "Ogre"/"Sāga 97" vienību aizstājusi hokeja skolas "Rīga" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!