Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas spēcīgākā sieviešu hokeja komanda "Laima", kuras galvenā trenera amatā sacensībās debitē ilggadējais Latvijas valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis, sestdien Liepājā otrajā Eiropas Čempionu kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Oslo "Jordal" vienību no Norvēģijas.

Uzvaras "bullīti" pretinieču vārtos raidīja Agnese Apsīte.

Pirmā trešdaļa starp abām komandām noslēdzās bezvārtu neizšķirti, taču turpmākajos divos periodos abas vienības apmainījās vārtu guvumiem - dueļa 31.minūtē "Laima" komandu vadībā izvirzīja Anna Kubliņa, taču sāncensēm izdevās panākt neizšķirtu. Tiesa, 54.minūtē Apsīte no jauna izvirzīja vadībā mājinieces, bet divas minūtes vēlāk "Jordal" atkal panāca izlīdzinājumu.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kur gan vārti netika gūti, taču pēcspēles metienu sērijā Latvijas komandai uzvaru nodrošināja Apsītes precīzais raidījums.

Kā ziņots, pirms tam piektdien "Laima" ar 1:3 zaudēja Kopenhāgenas "Herlev Hornets" vienībai no Dānijas, bet "Jordal" ar 4:1 uzvarēja Mahadaondas SADH vienību no Spānijas.

Savukārt pirms tam sestdien "Herlev Hornets" ar 10:4 (5:0, 1:1, 4:3) sagrāva SADH hokejistes.

Līdz ar to pēc divām kārtām līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem ir "Herlev Hornets", kam ar četriem punktiem seko "Jordal". "Laima" rīcībā ir divi punkti, kamēr SADH abos mačos cietusi pārliecinošus zaudējumus.

Svētdien "Laima" dalību sacensībās noslēgs ar maču pret spānietēm.

Sacensību otrajai kārtai kvalificēsies katras apakšgrupas uzvarētāja un trīs labākās otro vietu ieguvējas.

Šīs grupas spēcīgākais klubs otrajā kārtā spēkosies ar Šveices vienību "Lugano", "ESC Planegg" no Vācijas un kādu no pirmā posma otrās vietas ieguvējām.

Otrās kārtas turnīrs risināsies 5.-7.decembrī.

Savukārt no otrās kārtas trešajā iekļūs katras apakšgrupas uzvarētāja un labākā otrās vietas ieguvēja.

Noslēdzošais posms tiks aizvadīts nākamgad no 20. līdz 22.februārim.

Arī pagājušās sezonas Eiropas čempionu kausa pirmā kārta risinājās Liepājā, kur "Laima" ierindojās otrajā vietā aiz Kazahstānas komandas Almati "Aisulu".

"Laimas" komandas sastāvs Eiropas čempionu kausa pirmajā kārtā:

vārtsardzes - Evija Tētiņa, Evelīna Nikolajeva;

aizsardzes - Aija Apsīte, Žanete Vasiļevska, Olita Liepiņa, Sandra Žebere, Ilva Ivaskina;

uzbrucējas - Anna Kubliņa, Laila Dekmeijere-Trigubova, Agnese Apsīte, Kristena Stengrevica, Sindija Agare, Ivita Krūmiņa, Zane Apse, Ilona Ābola, Baiba Grosa, Ilze Veļugo, Madara Lāce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!