Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargs Ēriks Ševčenko mainījis komandas Ziemeļamerikas trešajā spēcīgākajā turnīrā - Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) -, no Sanfrancisko "Bulls" pārejot uz Floridas "Everblades", kurā šīs sezonas sākumā spēlēja latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis. Viņš sastāvā aizstājis trīskārtējo Stenlija kausa ieguvēju Braienu Rafalski.

Ševčenko jau pirms pagājušās sezonas centās iekļūt ECHL komandā Redingas "Royals", tomēr treniņnometnes beigās tika atbrīvots no sastāva un atgriezās Latvijas komandā "Liepājas metalurgs", kas vasarā beidza pastāvēt. Tāpēc šo sezonu viņš ar citiem latviešiem Ričardu Birziņu un Jāni Straupi uzsāka Norvēģijas augstākās līgas klubā Tensbergas "Vikings", bet decembrī visi trīs spēlētāji komandu atstāja.

Pēc tam Ševčenko atgriezās ECHL un gada sākumā debitēja "Bulls" komandā, jau pirmajā mačā izceļoties ar trim rezultativitātes punktiem. Turpinājumā gan viņš tik rezultatīvs nebija un kopumā deviņos mačos Sanfrancisko komandā guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Tagad Ševčenko pārgājis uz "Everblades", kas ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) Tampabejas "Lightning" un Karolīnas "Hurricanes" fārmklubs.

Zīmīgi, ka pēc Ševčenko līguma parakstīšanas "Everblades" vienība pārtraukusi līgumu ar slaveno Rafalski. 40 gadus vecais aizsargs Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā netika izvēlēts, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā viņš aizvadījis 11 sezonas, 2000. un 2003.gadā iegūstot Stenlija kausu ar Ņūdžersijas "Devils", bet 2008.gadā to pašu paveicot arī ar Detroitas "Red Wings" komandu.

Tāpat viņš 2002. un 2010.gadā kļuva par olimpisko vicečempionu.

Par karjeras beigām Rafalskis paziņoja 2011.gadā pēc "Red Wings" izstāšanās no Stenlija kausa, bet šomēnes piekrita izmēģināt spēkus "Everblades" rindās, trijās spēlēs izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

ECHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Everblades" ar 47 punktiem 39 spēlēs pašlaik ieņem sesto vietu.

Latviju Ševčenko pārstāvējis U-18 un U-20 izlašu līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!