Foto: LETA
Latvijas hokeja čempionāta jaunās - 80. - sezonas pirmajos mačos sestdien pie uzvarām tika "Prizma", "Mogo" un "Zemgale"/LLU vienības.

Sezonas atklāšanas mačā "Prizma" savā laukumā ar 5:3 (0:1, 1:1, 4:1) uzveica savu bijušo sadarbības partneri hokeja skolu "Rīga".

Kā zināms, starpsezonā abas komandas pārtrauca desmit gadus ilgušo sadarbību, tādējādi Latvijas virslīgā šosezon startēs divas vienības - "Prizma" un "Rīga".

Sezonas atklāšanas mača sākumā abas komandas nopelnīja pa dažiem noraidījumiem, tomēr cīņas rezultāts tika atklāts vien pusminūti līdz pirmās trešdaļas beigām, kad "Rīgas" komandu vadībā izvirzīja Elvis Dins Kalnbērziņš.

Tikmēr otrā perioda astotajā minūtē Aigars Bērziņš, realizējot vairākumu, panāca jau divu vārtu pārsvaru, bet nepilnu minūti vēlāk "Prizma" atguva vienus vārtus, precīzam esot Vitālijam Hvorostiņinam. Trešdaļas turpinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet trešā perioda astotajā minūtē divu vārtu pārsvaru viesiem atjaunoja Daniels Bērziņš. Tomēr pēc divām minūtēm jau starpību samazināja "Prizmas" uzbrucējs Roberts Jekimovs.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas mazāk kā piecas minūtes, Vladislavs Balakuns panāca izlīdzinājumu, bet pēc divām minūtēm Artūrs Salija jau izvirzīja mājiniekus vadībā. Mača pēdējās sekundēs viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ko izmantoja Jekimovs, raidot ripu tukšos vārtos un panākot 5:3.

Ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli šajā mačā izcēlās Jekimovs, kamēr viņa komandas biedrs Georgs Golovkovs trīs reizes rezultatīvi asistēja.

Savukārt "Zemgale/LLU" savā laukumā ar 6:2 (2:1, 3:0, 1:1) pārliecinoši uzvarēja "HASC/Tukums" komandu.

Rezultatīvākais šajā mačā mājiniekiem ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Sandis Zolmanis, savukārt divus vārtus guva Olafs Aploks. Tikmēr viesu komandai abas reizes precīzs bija Daniels Riekstiņš.

pašreizējie čempioni "Mogo" savā laukumā ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) uzveica vicečempionus Ogres "Kurbadu".

Lai arī pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 1:1, vārtus gūstot Rustamam Begovam un Aleksandram Macijevskim, pēc otrā perioda jau vadībā ar 3:1 atradās esošie čempioni. Pa reizei precīzus metienus izdarīja Elviss Želubovskis un Miks Lipsbergs.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā vienus vārtus viesiem atguva Atvars Tribuncovs, taču turpinājumā spēles rezultāts vairs nemainījās.

Gaidāmajā sezonā par Latvijas čempionu troni cīnīsies septiņas komandas - "Mogo", Ogres "Kurbads", "Liepāja", "Zemgale/LLU", "Prizma", "HASC/Tukums" un "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!