Foto: LETA
Sestdien, 5. septembrī, ar HK "Prizma" un HS "Rīga" spēli iesāksies jubilejas, 80., Latvijas hokeja čempionāts, kurā par valsts čempionu titulu un medaļām cīnīsies septiņas komandas.

"Viss ir sakārtots, varam sākt čempionātu!" pirms jaunās sezonas preses konferencē medijiem pavēstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, uzsverot, ka galvenais turnīra mērķis ir "audzināt jauno paaudzi", kas nestu Latvijas vārdu pasaulē.

Jubilejas sezonā Latvijas virslīgas čempionātā startēs septiņas komandas - aizgājušo KH "Ogre" aizstās hokeja skola "Rīga", savukārt 1. līgā klāt nākušas divas jaunas vienības - Ventspils un Ogres komandas, informēja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Kopumā Latvijas hokeja čempionātā dažādās vecuma grupās spēlēs vairāk kā 100 komandas. Pateicoties 13 gadu vecuma grupas ieviešanai, jauniešu čempionātā pirmo reizi sezonas laikā paredzēts aizvadīt vairāk kā 1000 spēles.

Atzīmējot jubilejas sezonu, atjaunota Latvijas kausa izcīņa, kurā piedalīsies virslīgas un 1. līgas komandas, un Zvaigžņu spēle, kas pēdējoreiz tika aizvadīta šobrīd nojauktajā Rīgas Sporta pilī. LHF prezidents atklāja, ka Latvijas kausa izcīņas finālspēle notiks "Arēnā Rīga" un viņš cer uz lielu publikas atsaucību. "Domāju, ka mazāk par 5-6 tūkstošiem skatītāju nebūs!" portālam "Delfi" izteicās Lipmans. "Pagājušais čempionāts bija gandrīz ideāls, kā 2006. gadā, kad uz pēdējām finālsērijas spēlēm nevarēja dabūt biļetes, viss bija pilns. Pats braucu uz Ogri, uz Liepāju - nevienas tukšas vietas! Un tas man ir ļoti svarīgi, lai redzu, ka cilvēkiem tas ir interesanti."

Preses konferencē uz jautājumu par iespējamo balvu fondu virslīgas medaļniekiem, kā tas bija aizvadītajā sezonā, Kirovs Lipmans atbildēja izvairīgi: "Droši vien būs, bet nebūtu pareizi par to runāt tagad." Vēlāk sarunā ar portālu "Delfi" LHF prezidents atklāja, ka pārdomas par naudas prēmijām vairāk saistītas ar sadalījumu. "Varu jums atklāt, ka es ilgi par šo jauājumu esmu domājis," saka Lipmans. "Man pārmet, ka prēmijas saņem lielie klubi, kuros spēlē profesionāļi, bet mazajos klubos neko nedabūs, varbūt labāk ir šo fondu sadalīt visām komandām. Tas ir jautājums, kas jāizlemj."

Latvijas čempionāta dalībnieki savus mērķus jaunajai sezonai noteikuši gan reālus, gan ambiciozus. Jau ziņojām, ka pērnās sezonas čempioni HK "Mogo" ir iegādājušies ledus halli un gatavojas aizstāvēt titulu, bet Kontinentālajā kausā plāns ir pārvarēt pirmo kārtu, preses konferencē atklāja kluba pārstāvis.

Salīdzinoši pieticīgāks savos plānos ir HK "Kurbads", kas par savu minimālo uzdevumu noteikuši iekļūšanu TOP3, pamatojot to ar mazāku budžetu nekā iepriekšējās sezonās. HK "Liepāja" jūtas labi sagatavojušies jaunajai sezonai, aizvadot sešas pārbaudes spēles, un viņu plāns ir turpināt piesaistīt pēc iespējas tikai vietējos, Liepājas, spēlētājus, bet mērķis - "spert vēl vienu solīti uz priekšu, uz sudrabu".

HK "Zemgale/LLU" turpinās sadarboties ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, lai piesaistītu studējošus hokejistus, komandai ir jauns treneris - Aigars Cipruss, bet pagaidām nav skaidrības ar dažu spēlētāju transfēriem.

HK "Prizma" ir beiguši sadarbību ar hokeja skolu "Rīga", kas nolēmusi izveidot savu virslīgas komandu, taču spēlētāju kodols "prizmai" ir saglabāts un pastāv iespēja, ka tam pievienosies pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš šobrīd ir bez līguma.

"HASC/Tukums" komandas prioritāte ir 18 - 20 gadus vecu hokejistu piesaiste, arī HS "Rīga" ar Leonīdu Beresņevu galvenā trenera amatā plāno sniegt spēlēšanas iespējas jauniem hokejistiem, kuri pēc specializētās vidusskolas beigām citādi vai nu dotos uz ārzemēm vai beigtu spēlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!