Latvijas hokeja čempionāta vadošo komandu duelī trešdien "Liepāja" izbraukumā ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) uzvarēja "Kurbadu", izvirzoties kopvērtējuma pirmajā vietā.

Pēc bezvārtu neizšķirti aizvadītas pirmās trešdaļas otrajā Guntis Pujāts un Klāvs Plānics viesiem deva divu vārtu pārsvaru, uz ko ar precīzu metienu atbildēja Renārs Undelis. Otrās trešdaļas septītajā minūtē Sergejs Daņilovs vēlreiz izvirzīja "Liepāju" vadībā ar divu vārtu pārsvaru, tomēr 38 sekundes vēlāk izcēlās arī mājinieks Jānis Straupe. Uzvaru viesiem trešdaļas 17.minūtē nodrošināja Mārtiņš Gipters un Viktors Jasjonis, kuri bija precīzi ar 48 sekunžu intervālu.

"Kurbads" komandai šis bija otrais šosezon piedzīvotais zaudējums pamatlaikā.

Citviet trešdien zaudējumu piedzīvoja valsts čempioni "Rīga"/"Prizma", kas izbraukumā ar 3:6 (0:1, 1:, 2:4) atzina "Zemgale"/LLU pārākumu.

Rihards Remiņš un Olafs Aploks spēles gaitā mājiniekiem deva divu vārtu pārsvaru, bet otrās trešdaļas vidū vienu ripu atspēlēja Jānis Ozoliņš. Otrās trešdaļas pirmo astoņu minūšu laikā Remiņš nokārtoja sev "hat-trick", kas, izceļoties arī Andim Āboliņam, jelgavniekiem deva vadību ar 5:1. Edgars Brancis un Edgars Kurmis turpinājumā rīdziniekiem divus vārtus atguva, bet sestos vārtus laukuma saimnieku labā guva Juris Ziemiņš.

"Rīga"/"Prizma" komanda šosezon pamatlaikā piedzīvojusi jau trīs zaudējumus.

Citviet pirmo uzvaru trešdien svinēja sacensību pastarīte Jūrmalas HASC, kas savā laukumā ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) pārspēja "Ogre"/"Sāga 97" vienību.

Pa vieniem vārtiem jūrmalnieku labā guva Jānis Golubovičs, Oļegs Šišļaņņikovs, Edgars Lipsbergs un lietuvietis Deivids Četvertaks.

Līdz ar to tagad kopvērtējuma līdere ar 30 punktiem 12 spēlēs ir "Liepāja", kas par diviem punktiem apsteidz "Kurbadu". Trešo vietu ar 21 punktu 11 mačos ieņem "Mogo" komanda, bet "Rīga"/"Prizma" kontā desmit cīņās ir par diviem punktiem mazāk.

Pie 17 punktiem 11 spēlēs tikusi "Zemgale"/LLU vienība, četri punkti 13 mačos ir "Ogre"/"Sāga 97" komandai, savukārt septīto, pēdējo, vietu ieņem Jūrmalas HASC, kas arī izcīnījusi četrus punktus.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!