Foto: F64
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Koba Jass saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju par rupjību pasaules čempionāta spēlē ar Zviedriju, piektdien paziņoja Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārā komiteja.

Atgādinām, ka pasaules čempionāta pēdējā spēlē, kurā Latvijas izlase ar rezultātu 0:4 piekāpās Zviedrijai, Jass saķērās ar Ēriku Karlsonu. Abi saņēma noraidījumus, bet kad viņi atgriezās laukumā Jass vēlreiz uzbruka pretiniekam. Latvijas uzbrucējs saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, bet zviedrs netika sodīts. IIHF Disciplinārā komiteja Latvijas hokejista rīcību nosauca par nepiedodamu un neattaisnojamu.

Līdz ar to Jass nevarēs piedalīties divās 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlēs. Atgādinām, ka kvalifikācija februārī norisināsies Rīgā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza 10. vietā, kas ir labākais rezultāts pēdējo trīs gadu laikā, tomēr dotais uzdevums, kas bija iekļūšanas ceturtdaļfinālā, vienalga netika izpildīts.

Nākamā gada pasaules čempionātā Latvijas izlasi pirmā spēle būs 4.maijā, tiekoties ar Krievijas hokejistiem. Arī šī gada pasaules čempionātu Latvija sāka ar maču pret krieviem, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 2:5.

Nākamajā turnīra dienā Latvijas izlase spēkosies ar ASV vienību, bet 7.maijā pretiniekos būs Austrija. Turnīra turpinājumā 9.maijā Latviju sagaida mačs ar Slovākiju, 11.maijā būs cīņa ar Vāciju, bet apakšgrupu turnīrs noslēgsies ar spēli pret Francijas hokejistiem.

Grupu turnīrs notiks no 3. līdz 14. maijam, savukārt pasaules čempionāta izslēgšanas spēles risināsies no 16. līdz 19. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!